Rujan 24, 2018 3997 Delcampe.net

50 godina poslije...Milenijska fotografija u spomen na pomorsku liniju koja je nekada prometovala na relaciji Šibenik – Zaton – Raslina - Skradin

50 godina poslije...Milenijska fotografija u spomen na pomorsku liniju koja je nekada prometovala na relaciji Šibenik – Zaton – Raslina - Skradin Delcampe.net
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U nedjelju 14. listopada naš Šime Strikoman snimit će u Skradinu Milenijsku fotografiju u sjećanje na pomorsku liniju koja je nekada prometovala na relaciji Šibenik – Zaton – Raslina - Skradin.

Tu liniju je održavao brod Ohrid, a današnji Tijat te će sudjelovanje tog broda biti svojevrstan povratak u prošlost, a svakako i dobra promidžba vlasnika broda Jadrolinije koja itekako pomaže očuvanju Tijata koji je postao brend hrvatskog pomorskog blaga.

Stoga će ova fotografija biti u vrlo emotivna jer će nakon 50 godina u Skradin uploviti isti brod koji je nekada povezivao ta mjesta prevozeći stanovnike u grad, u školu i na posao.

Ova milenijska fotografija dokazuje koliku je kulturnu i povijesnu ulogu ima brod Tijat koji ove godine slavi svojih 63 godine plovidbe.

Nevjerojatno jest, al doista gdje god Tijat plovi, prate ga kamere i fotoaparati. Toliko malih, a zapravo velikih 37 metara povezalo je mnoge ljude, stvorilo prijateljstva te neraskidive veze čovjeka, plovidbe i mora.

„Prije svega želimo se od srca zahvaliti Jadroliniji koja je uvijek pokazala veliko srce za Tijat!“ poručili su organizatori snimanja Šime Strikoman, FB grupa "Tijat u srcu", Robert Udiljak, Ivana Beban, Saša Jurat te Udruga pomorskih kapetana i casnika Sibenik.

Izvor fotografije:Delcampe.net

djelomob1.jpg