Listopad 16, 2018 3801

Na snazi je zabrana loženje vatre na otvorenim prostorima do 31. listopada

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Javna vatrogasna postrojba Grada Vodica obavještava da je sukladno odluci o mjerama zaštite od požara na otvorenim prostorima Šibensko - kninske županije, na snazi zabrana loženje vatre na otvorenim prostorima do 31. listopada.

Loženje vatre u razdoblju od 01. studenoga do 31. svibnja može se obavljati ako je osoba prethodno obavijestila o tome neposredno ili putem telefona 022 441 324 vatrogasnu postrojbu i od iste ishodila odobrenje za loženje vatre na otvorenom prostoru.

Vatrogasna postrojba odobrit će loženje vatre tražitelju usmeno ili pismeno uz uvjet da provede odgovarajuće preventivne mjere da se vatra ne proširi na druge površine ili objekte.

Osobe koje obavljaju spaljivanje dužne su u potpunosti ugasiti ostatke otvorene vatre.

Nadzor nad provođenjem odredbi odluke o mjerama zaštite od požara na otvorenom prostoru i kažnjavanje obavlja Policijska uprava Šibensko –kninska.

Javna vatrogasna postrojba Grada Vodica savjetuje da umjesto spaljivanja biljnih ostataka razmislite o njihovom ekološkom zbrinjavanju čime se štiti okoliš, ne stvara se materijalna šteta niti se ugrožavaju ljudski životi.

djelomob1.jpg