20 Tra 2019 Ilustracija / Pixabay
  920

Besplatno provjerite ispravnost svog motora ili mopeda prvenstveno radi sigurnosti u prometu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Temeljem Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama, ove godine u vremenu od 23. travnja (utorak) do 27. travnja (subota) po šesti put na cijelom teritoriju Republike Hrvatske će biti organizirana preventivno-sigurnosna akcija kontrole tehničke ispravnosti motocikla i mopeda pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019.“


Akcija je usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikla i mopeda i svih ostalih vozila L kategorije, obzirom da su posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu.

Napominjemo da je akcija preventivna, a temelji se na poticanju vozača da u ovom vremenu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj, bez naknade i bilo kakve sankcije izvrše tehnički pregled vozila prvenstveno radi sigurnosti u prometu, odnosno sprječavanja prometnih nesreća uzrokovanih upravo tehničkom neispravnošću.

Međutim, bitno je za napomenuti policija neće aktivno sudjelovati u ovoj akciji kroz zaustavljanje vozača i upućivanja na tehnički pregled, već će policija kroz svoje redovne službene zadaće ukazivati vozačima na ovu mogućnost, a vozači za čija se vozila pri tehničkom pregledu utvrdi tehnička neispravnost neće snositi bilo kakvu sankciju, odnosno neće plaćati kaznu, niti će taj podatak biti evidentiran, niti dostavljan policiji.

„Naši statistički pokazatelji u prometu u protekla tri mjeseca ove godine pokazuju da, i pored učestalih akcija u prometu, na našem području bilježimo 101 prekršaj neregistriranog i tehnički nepregledanog vozila, što je u odnosu na vrstu prekršaja znatan broj, a ujedno i pokazatelj na nužnost ovakve preventivno-sigurnosne akcije.“ – poručuju iz PU Šibensko kninske

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže
  Information
  Podijeli
  Information

  Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close