Rujan 24, 2019 3325

Ima još mjesta: Klub DDK Vodice organizira trodnevni izlet u Požegu i Kutjevo

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Klub DDK Vodice organizira trodnevni izlet (06.-08.10) u Požegu i Kutjevo. S obzirom da još ima nekoliko slobodnih mjesta pozivamo sve zainteresirane da se što prije jave na brojeve mobitela 098/291-444 i 098/960-4750.

OTKRIJMO SLAVONIJU U ZLATNOJ DOLINI

1. dan nedjelja 06.10./ VODICE – POŽEGA
Polazak putnika je u 06:00 sati iz Vodica s dogovorenog mjesta. Vožnja autobusom autocestom A1 prema sjeveru Hrvatske preko Zagreba, te dalje prema Slavoniji, odakle ćemo se s autoceste skinuti na cestu prema POŽEGI. Grad Požega smješten je na rijeci ORLJAVI u podnožju Požeškog gorja, na samom rubu «Zlatne doline» čijim su se ljepotama divili još stari Rimljani. Po dolasku u grad, sastanak s lokalnim vodičem i odlazak u centar kojim dominira srednjovjekovni Trg Sv. Trojstva, uistinu jedinstven trg u Hrvatskoj na kojem se nalaze graditeljski spomenici barokne arhitekture: Kužni pil, crkva Sv. Lovre, zgrada isusovačkog kolegija, prva zgrada Gimnazije u kojoj su danas smještene redovnice reda Svetog Vinka… Šetnja Trgom Svete Terezije, lokalitetom velike povijesne vrijednosti na kojem se nalaze katedrala Sv. Terezije, spomenik fra Luki Ibrišimoviću … Slobodno vrijeme za kavu, potom kraća vožnja prema obližnjem pansionu „Zlatni lug“. Prijava i smještaj u sobe. Večera u restoranu objekta. Noćenje. 

2. dan ponedjeljak 07.10./ KUTJEVO - PLETERNICA
Bogati slavonski doručak. Polazak prema PLETERNICI. U samom srcu bajkovite Pleternice, ponosno uzvišeno i uzdignuto nadomak zvijezda na nebu, uzdiže se Svetište Gospi od suza, a 31. kolovoza 2005. godine proglašena je biskupijskim, a time i novim hrvatskim marijanskim svetištem. Nastavljamo put prema KUTJEVU, čuvenom vinogradarskom središtu podno gore Krndije, s vrijednom spomeničkom baštinom. Posjet poznatom KUTJEVAČKOM VINSKOM PODRUMU, najstarijem hrvatskom podrumu iz 1232.godine izgrađenom od strane svećeničkog reda Cistercita koji se može pohvaliti i drugom najvećom bačvom u Hrvatskoj veličine 53.520 litara. Ovdje se vino bez prekida pije više od 750 godina Uz posjet vinskom podrumu čut ćete legendu o barunu Franji Trenku i carici Mariji Tereziji i njihovoj burnoj ljubavi. Neposredno uz kompleks podruma i vinarije nalazi se i lijep dvorac, podzemnim prolazom povezan s vinarijom. Po završetku razgleda i obavezne degustacije uz slavonsku platu hladnih narezaka, obići ćemo još jednu kutjevačku vinariju (Adžić ili Sontacchi). Povratak u Požegu i Zlatni lug . Slijedi večera (mogućnost organizacija tamburaša). Zabava do kasno u noć. Noćenje. 

3. dan utorak 08.10. /POŽEGA – LIPIK - VODICE
Bogati slavonski doručak i odjava sa smještaja. Vožnja do LIPIKA. Posjet ERGELI LIPIK i razgled uz stručno vođenje. Prema želji grupe, u mogućnosti smo organizirati ručak u restoranu u Lipiku. Polazak prema Vodicama, gdje je predviđen dolazak na mjesto polaska u kasnijim večernjim satima.
 

Tags
djelomob1.jpg