07 Stu 2019 Ilustracija/Pixabay
    2299

Sva sila policije i njihove tehnike na šibenskim cestama od 8. do 12. studenog

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ (11. studenog 2019.g), koji će se obilježavati tijekom cijelog razdoblja od sutra, 8. - 12. studenog, očekuje se povećan broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali  alkoholna pića .  Obzirom na navedeno, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija u cjelini, kao i na našem području će, sukladno dosadašnjim iskustvima u tom vremenu poduzimati pojačane mjere preventivno represivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima na samo „Martinje“, te u dane prije i poslije „Martinja“, odnosno petak/subota, subota/nedjelja i nedjelja/ponedjeljak i ponedjeljak/utorak (8./9., 9./10.; 10./11..i 11./12. studenog).

U nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.  Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički,  ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i a prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. 

„Napominjemo da, i pored upozorenja vozačima da će se u ove dane provoditi pojačane preventivno represivne mjere, tijekom „Martinja“ prošle godine na našem području smo kroz kontrolu 302 vozača, zatekli njih 27 da pod utjecajem alkohola i 6 da pod utjecajem droga upravljaju vozilima, kojom prilikom je zabilježena najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,59 g/kg. 
Osim toga, alkoholizirani vozači su na našem području u proteklih deset mjeseci skrivili 32 prometne nesreće od kojih 2 s poginulim i 30 s ozlijeđenim osobama, od kojih 5 takvih prometnih nesreća su skrivili alkoholizirani mladi vozači.“ – poručuju iz policije te upozoravaju da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića ili droge, te poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer samo odgovorno ponašanje doprinosi sigurnosti u prometu.  


 

 

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Uskrs u Vodicama

    Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close