Studeni 07, 2019 2480 Ilustracija/Pixabay

Sva sila policije i njihove tehnike na šibenskim cestama od 8. do 12. studenog

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ (11. studenog 2019.g), koji će se obilježavati tijekom cijelog razdoblja od sutra, 8. - 12. studenog, očekuje se povećan broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali  alkoholna pića .  

Obzirom na navedeno, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija u cjelini, kao i na našem području će, sukladno dosadašnjim iskustvima u tom vremenu poduzimati pojačane mjere preventivno represivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima na samo „Martinje“, te u dane prije i poslije „Martinja“, odnosno petak/subota, subota/nedjelja i nedjelja/ponedjeljak i ponedjeljak/utorak (8./9., 9./10.; 10./11..i 11./12. studenog).

U nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.  Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički,  ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i a prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. 

„Napominjemo da, i pored upozorenja vozačima da će se u ove dane provoditi pojačane preventivno represivne mjere, tijekom „Martinja“ prošle godine na našem području smo kroz kontrolu 302 vozača, zatekli njih 27 da pod utjecajem alkohola i 6 da pod utjecajem droga upravljaju vozilima, kojom prilikom je zabilježena najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,59 g/kg. 
Osim toga, alkoholizirani vozači su na našem području u proteklih deset mjeseci skrivili 32 prometne nesreće od kojih 2 s poginulim i 30 s ozlijeđenim osobama, od kojih 5 takvih prometnih nesreća su skrivili alkoholizirani mladi vozači.“ – poručuju iz policije te upozoravaju da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića ili droge, te poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer samo odgovorno ponašanje doprinosi sigurnosti u prometu.  

djelomob1.jpg