Prosinac 02, 2019 1550 Pixabay

Policija će kontrolirati korištenje parkirališnih mjesta za invalide

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

3. prosinca obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Tim povodom na cijelom području Policijske uprave će se provoditi pojačani nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za invalide od strane drugih osoba i moguću zlouporabu znaka pristupačnosti, a sve u cilju zaštite osoba s invaliditetom i povećanja njihove sigurnosti.  

 Akcija ENABLE se provodi na inicijativu TISPOL-a-mreže prometne policije država Europe, u sklopu koje će policijski službenici na našem području i na parkirališnim prostorima trgovačkih centara, provoditi mjere pojačanog nadzora parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. 

Svakodnevnim praćenjem stanja sigurnosti u prometu na našem području je utvrđen značajan broj prekršaja nepropisnog parkiranja, od kojih je u proteklih 10 mjeseci zabilježeno 1158 prekršaja. Od ovog ukupnog broja ovih prekršaja, jedan dio je i parkiranje na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom, što upućuje na činjenicu da značajan broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom na koji način u prometu dovode u opasnost osobe s invaliditetom. 


       
 

djelomob1.jpg