Prosinac 20, 2019 2321 Ilustracija/Arhiva

Vozači oprez! Policija za vikend najavila pojačane kontrole u prometu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U dane vikenda 21./22. prosinca (subota/nedjelja) na području Policijske uprave šibensko-kninske će se provoditi ciljana preventivno-represivna akcija suzbijanja prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili droga.
Cilj akcije je podizanje razine sigurnosti u prometu, gdje bilježimo značajan broj prometnih nesreća, zbog vožnje pod utjecajem alkohola ili droga koje su uzrokom prometnih nesreća s teškim posljedicama.  

Statistički pokazatelji u proteklih jedanaest mjeseci pokazuju da su ovakve preventivno represivne akcije u prometu nužne, jer, osim porasta broja ukupnog broja prometnih nesreća, kojih je zabilježeno 1085 (1056-2018.), zabilježen je i porast broja prometnih nesreća koje su skrivili vozači pod utjecajem alkohola ili droga, od kojih su 2 prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama. 11 prometnih nesreća s teško, a 23 prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama i 69 prometnih nesreća s materijalnom štetom. 

„Osim toga, bilježimo i znatan broj prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju ili pod utjecajem droga, kojih je u proteklih jedanaest mjeseci zabilježeno ukupno 1319,  što upućuje na činjenicu da i pored čestih i ciljanih preventivno-represivnih akcija i upozorenja, bilježimo znatan broj vozača koji pod utjecajem alkohola ili droga upravljaju vozilima.          
Bitno je napomenuti da će tijekom akcije u nadzor prometa biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.  Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički,  ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola ili droga.“ – poručuju iz Pu ŠK županije

djelomob1.jpg