Ožujak 15, 2020 3656

Sugrađanka Diana Čvorak želi pomoći starijima i nemoćnima

Solidarnost u doba korone: 'Ako znate osobe kojima treba kupiti lijekove ili hranu, neka se slobodno jave'

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U muci se poznaju junaci – kaže jedna stara narodna poslovica. Upravo nam na Facebook portala stigla poruka jedne sugrađanke s prekrasnom inicijativom – želi pomoći starijima i ostalim osjetljivim skupinama kako se ne bi dodatno morali izlagati opasnosti od koronavirusa.

-    Zbog Koronavirusa želim pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija. Dakle, pošto je situacija kakva je ovim putem želim pružiti solidarnost našim najstarijim i bolesnim građanima. Ako znate osobe kojima se treba obaviti kupnju lijekova ili proizvode prehrane kako bi mogli ostati sigurno u svojim domovima neka se slobodno jave – kazala nam je 28-ogodišnja Diana Čvorak.

Njen broj mobitela je: 095 823 1422. Kaže, živi u Vodicama i ima vozačku B kategorije.  Radi puno radno vrijeme, no to je neće spriječiti da obavi kupnju iza posla. Objasnila nam je i kako bi to funkcioniralo.

-    Primjerice, da me nazovu i jave što im točno treba. Onda bih ja to sve nabavila i ostavila bi im račun s robom/lijekovima pred vratima. Tako da sve bude bez kontakta, kako nam se i preporučuje, a zatim bi mi oni ostavili novac isto tako pred vratima. Mislim da je to najsigurnije za njih, objasnila nam je Diana, spremna za ova dobra djela.

Kaže, maskica baš i nema, ali se dobro opremila rukavicama. Hvala joj za ovu prekrasnu inicijativu u ime svih starijih i nemoćnih!

Također, službe su upravo upozorile upravo ove skupine da budu oprezni u ovim situacijama i davanju unaprijed većih količina novca i kreditne kartice. Nažalost, u ovoj muci, neće svi biti junaci. 

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 15 Ožujak 2020 20:41
djelomob1.jpg