Ožujak 16, 2020 6068

Stožer civilne zaštite Grada Vodica održao sjednicu

Donesene odluke: Radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 18 sati, obred za pokop pokojnika u krugu uže obitelji

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Stožer civilne zaštite Grada Vodica održao je danas sjednicu na temu potencijalne ugroze od korona virusa COVID-19, te su doneseni zaključci i odluke u cilju prevencije širenja zarazne bolesti. 

Nalaže se gradskoj tvrtki „Leć“ d.o.o., koja upravlja gradskim grobljem, da se obred za pokop pokojnika obavlja u krugu uže obitelji u kapelici, a na platou ispred mogu biti članovi rodbine poštujući sve mjere samozaštite i održavajući dovoljan razmak. 

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata svih kategorija, uz izuzetak usluge proizvodnje i dostave hrane, od utorka, 17. ožujka ograničava se do 18 sati. S tim u vezi mole se građani da se pridržavaju naputaka i ne izlažu se nepotrebnom riziku, da se ne zadržavaju na prostorima s više ljudi, a posebno u zatvorenim objektima. Stožer civilne zaštite Grada Vodica kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.
   
- Još jednom apeliramo na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka (smanjiti rukovanje, ne voditi razgovore u bliskom kontaktu, koristiti mjere zaštite okoline pri kihanju ili kašljanju), a ukoliko imate simptome respiratorne infekcije ne dolaziti na radno mjesto te na taj način smanjiti mogućnost prijenosa infekcije kolegama. Kao zajednica, možemo pokazati odgovornost na način da ne širimo dezinformacije, kontinuirano se educiramo i vodimo brigu o higijenskim navikama. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. - poručuju iz Stožera CZ te apeliraju na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane.

Također, apeliraju na građane da izbjegavaju putovanja koja nisu nužna.

Stožer civilne zaštite Grada Vodica je u stanju pripravnosti i u stalnom je kontaktu sa županijskim stožerom i prate njihove daljnje preporuke, te će o svim novonastalim situacijama i odlukama javnost biti pravovremeno obaviještena.  

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Ožujak 2020 15:55
djelomob1.jpg