Bumba top desk
05 Tra 2020
  1266

Akcija darivanja krvi u Vodicama u srijedu 08.04.2020 uz sve mjere opreza

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice organizira akciju darivanja krvi u srijedu 08.04.2020. od 09:00 do 13:00 sati u prostorijama Sportske dvorane Osnovne škole Vodice. Akcija se provodi u suradnji sa KBC-om Split i Klubom darivatelja krvi Vodice.

Unatoč opravdanim zabranama posjeta bolnicima te otkazivanju kontrolnih i prvih pregleda te  operacijskog programa, darivanje krvi ne smije biti kompromitirano. Krv nam je neophodna pri liječenju ali i spašavanju ljudskih života.

Ovaj mjesec izvanredno akcija darivanja krvi se održava u prostorijama sportske dvorane Osnovne Škole Vodice kako bi se osigurale sve mjere opreza prema sadašnjem važećem protokolu u svrhu što veće zaštite davatelja krvi.  

Akcija će se održati prema svim mjerama opreza izdanim od strane mjerodavnih službi što uključuje strogo pridržavanje mjera udaljenosti između darivatelja krvi, osiguranje punktova za dezinfekciju ruku djelatnika i darivatelja, nošenje zaštitnih maski za lice djelatnika, osiguravanje zaštitnih maski za sve darivatelje. 

U KBC-U Split od prošlog tjedna dramatično opao broj dolazaka darivatelja krvi.  Zavod na Firulama  imalo bi dnevno  20 do 25  darivatelja, ali od kada se pojavio koronavirus, ta se brojka kreće od dva do tri dolaska dnevno. Zbog svega toga bolnici prijeti nestašica krvi, i to svih krvnih grupa. Napominjemo kako KBC Split osigurava doze krvi i krvne pripravke i za bolnice u Šibeniku i Kninu.

Bolnice ne smiju ostati bez krvi i krvnih pripravaka, stoga molimo sve ljude kojima zdravstveno stanje to dopušta, koji ne spadaju u rizične skupine da se u što većem broju odazovu akcijama darivanja krvi ne samo u Vodicama već i u Šibeniku i Kninu. Moramo napomenuti kako akciji darivanja krvi ne mogu pristupiti osobe koje su bile na Murteru, Tisnom i u Zagrebu u zadnjih 14 dana. 

Dobrovoljni davatelji pravi su humanisti koji, kada im se za to ukaže prilika, daruju svoj krv za liječenje bolesnika i spašavanje tuđih života stoga se nadamo velikom odazivu naših darivatelja i na ovu akciju.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • KLIKOM PO VODICAMA I SRIMI: Pogledajte kako naši mještani uživaju u šetnji nakon dva dana kiše
  Information
  Podijeli
  Information

  KLIKOM PO VODICAMA I SRIMI: Pogledajte kako naši mještani uživaju u šetnji nakon dva dana kiše

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close