Svibanj 26, 2020 2911

Kino projekcije već ovaj tjedan: Nakon više od dva mjeseca, Kulturni centar otvara svoja vrata posjetiteljima

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Odgovorno, poštivajući sve odredbe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bi sačuvali zdravlje i sigurnost sugrađana Kulturni centar otvara svoja vrata posjetiteljima. 

Budući da je na snazi mjera razmaka od 1.5 metra, znatno je smanjen broj ulaznica u prodaji. Od 239 mjesta, sada je u upotrebi samo 57. Također će biti i duži razmak između dva filma tako da ima vremena za provjetravanje dvorane i dezinfekciju sjedala i često doticanih površina. 

Za početak kino program neće biti svakog dana, već vikendima, od petka do nedjelje, prvi film za djecu u 19 sati, a drugi za odrasle u 21 sat. 

-    Također, jučer su ponovno počele i probe naše Dramske amaterske družine, pa premijeru nove predstave možemo najaviti za 20. lipnja. Zbog ograničenog broja gledatelja, predstavu ćemo igrati nekoliko dana kako bi ju mogli svi pogledati. Radi se o drami Milana Begovića Bez trećega s kojom se nadamo nastupiti i na 60. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Selekcija će biti odrađena tijekom ljeta, a sam Festival je odgođen za početak studenog.  – saznajemo od Gordane Birin, ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Vodice

Što se pak tiče gostovanja kazališnih predstava, tu je situacija nešto kompliciranija. 

-    Morali smo otkazati dogovorene predstave za ožujak i travanj pa smo sada nekako ispali iz rasporeda. Tu je i problem rentabilnosti jer je cijena predstava ostala ista, a mi imamo smanjeni kapacitet dvorane. Međutim, kako se situacija stabilizira i kristaliziraju neke nedoumice, nadamo se da ćemo već u lipnju započeti s ugošćavanjem respektabilnih hrvatskih kazališnih kuća. – zaključuje ravnateljica Birin

djelomob1.jpg