04 Lip 2020
  2036

Očitovanje uprave Gradskog poduzeća d.o.o. na prozivke SDP-a Vodice

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 04 Lipanj 2020 14:12

Na današnje priopćenje SDP-a Vodice reagirala je Marija Bakmaz, dir. Gradskog poduzeća d.o.o. objavom koju donosimo u cijelosti ispod

Uređenje prometa, pa tako i organizacija parkiranja i njegove naplate na javnim parkiralištima javna je usluga obligatorne naravi  temeljena na  Ustavu Republike Hrvatske, Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te odredbama  Zakona o komunalnom gospodarstvu. 

Takav sustav uređenja prometa nije iznimka, već pravilo za sva javna parkirališta u Republici Hrvatskoj. 

Gradsko poduzeće d.o.o. kao društvo kojem je na temelju potonje pravne regulative povjerena sporna djelatnost u nijednom trenutku nije povisilo cijene korištenja usluge javnog parkiranja. 

Kako dugi niz godina egzistira ljetni i zimski režim naplate i to prvenstveno  kao posljedica uzimanja u obzir potreba lokalne zajednice  i povlaštenih uvjeta naplate prema istoj, riječ je o prelasku na ljetni režim naplate parkiranja. 

Nužno je istaknuti status Gradskog  poduzeća d.o.o. kao  zasebne pravne osobe u vlasništvu Grada Vodica koja kao takva egzistira na tržištu sa svim pravima i obvezama temeljenim na zakonskim regulativama poslovanja. 

Nastavno navedenom cijene su  formirane sukladno odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu tako da osiguravaju  postupnost  povrata troškova održavanja komunalne infrastrukture ( nastavno: uređenje javnih parkirališta)  a da budu socijalno prihvatljive za stanovništvo. 

Razvidno je kako Gradsko poduzeće d.o.o. kontinuirano investira u javna parkirališta, a kao posljednju u nizu investicija ističem uređenje javnog parkirališta u Ulici Ljudevita Gaja- „Lilet“.

U konačnici slobodna sam naglasiti kako Gradsko poduzeće d.o.o. za vrijeme trajanja epidemioloških mjera vezanih za  pandemiju uzrokovanu COVIDOM 19 ispoštovalo visoku razinu socijalne osviještenosti prema svim korisnicima javnih parkirališta na području grada Vodica.

Marija Bakmaz, direktorica
 

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close