Lipanj 05, 2020 3057

Na plaži Soline u Biogradu obilježit će se 27. obljetnica pogibije troje pripadnika specijalnih postrojbi i dvoje civila

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Udruga 1. A Satnije 113. brigade ZNG-a, u prigodi 27. obljetnice pogibije pripadnika specijalnih postrojbi HV-a Marijana Pulića, Joze Tomića i Karla Paića, te dvoje civila Lidije Vrankulj i Danijele Vidaković, koji su poginuli 14. lipnja 1993. godine u Biogradu na moru, obilježit će i ove godine, a ujedno će se na spomen obilježje dodati imena ranjenih u tom nemilom događaju. 

U svezi s navedenim Udruga poziva Vas, da svojom nazočnošću uveličate obilježavanje 27. obljetnice tog nemilog događaja. 

Otvaranje spomen obilježja održat će se u nedjelja 14. lipnja 2020. godine na plaži Soline, Biograd na moru s početkom  u 13:00 sati. 
-    Pozivamo sve branitelje i sve braniteljske udruge kao i civilne i sve ostale koji žele doći na godišnjicu pogibije kako bi dostojanstveno obilježili ovo obljetnicu rekao nam je predsjednik Udruge 1. A Satnije 113. brigade ZNG-a Dragan Toljan koji je ujedno i osoba za kontakt (095/8257561)

OBREDNIK
12,30-13,00..………. Okupljanje na plaži Soline, Biograd na moru kod spomen obilježja
13,00-13,30..……….. Polaganje vijenaca i paljenje svijeća, obraćanje uzvanika, molitva za poginule te ujedno molitva za sve poginule i preminule Hrvatske branitelje

Spomenimo, ničim izazvani, pobunjeni Srbi su prije 27 godina napali Biograd na Moru raketnim sustavom Orkan s kasetnim punjenjem, s tzv. zvončićima koji su padali na plažu Soline. Krv, jauci, plač, užas, poginulo je petero mladih osoba: civili Lidija Vrankulj (prognanica iz Polače) i Danijela Vidaković te Marijan Pulić, Jozo Tomić i Karlo Paić, koji su bili pripadnici Specijalnih postrojbi Glavnog stožera HV-a. Još sedam osoba teško je ranjeno.

djelomob1.jpg