Kolovoz 21, 2020 2244 Pexels/Ilustracija

Poziv umirovljenicima na mjerenje šećera i krvnog tlaka koje će se održati u prostorijama Udruge

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Pozivaju se svi umirovljenici da se pridruže 27. kolovoza 2020. (četvrtak) u prostorijama Udruge umirovljenika Vodice, od 08:00 do 10:00 sati, na preventivnom mjerenju šećera u krvi i krvnog tlaka.

Mjerenje šećera i krvnog tlaka je besplatno za sve umirovljenike, a provodi se u sklopu programa očuvanja zdravlja i prevencije bolesti projekta UP.04.2.1.09.0005  “Aktivni zajedno”  koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda čiji je nositelj

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice, dok su GDCK Knin i GDCK Biograd na Moru partneri u projektu. Jedini uvjet za registraciju umirovljenika je preslika osobne iskaznice i preslika rješenja o mirovini i/ili odrezak od mirovine.

Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Vodice  će u sklopu ove akcije umirovljenicima koji se odazovu na preventivno mjerenje šećera u krvi i krvnog tlaka prezentirati i ostale planirane aktivnosti projekta.

Za sve umirovljenike, volontere i djelatnike osigurane su maske i punktovi za dezinfekciju.

Bespovratna sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 15% i iz Europskog socijalnog fonda 85%.

Cilj projekta je poboljšanje socijalnih, emocionalnih, kognitivnih i kreativnih vještina, kao i psihofizičko zdravstveno stanje umirovljenika.

djelomob1.jpg