Studeni 04, 2020 2480

Ove godine regata Jabuka neće slaviti svoju punoljetnost, zbog epidemiološke situacije otkazana je za bolja vremena

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Iako su se svi nadali da se neće dogoditi, zbog epidemiološke situacije 18. regata Jabuka koja se trebala održati od 13. do 15. studenog 2020. godine otkazana je. 

Uprava JK kluba Tijat u organizaciji ovog natjecanja pridržavala se „Smjernica organizatorima jedriličarskih natjecanja“ izdanih od HJS od 28. kolovoza 2020.

-Ne bi bilo organizirano svečano otvaranje i zatvaranje regate, kao nikakvo grupno druženje sudionika tijekom samog trajanja regate i bez ceremonija dodjela nagrade. Nagrade najboljima bile bi dodijeljene po posebnim protokolima bez publike. Postavljeni bi bili punktovi sa sredstvima za dezinfekciju, a svim sudionicima podijelili bi zaštitne maske. Prijava na regatu bila bi online, a regatni ured bi bio otvoren za podjelu materijala uz posebne mjere – rekao nam je Stanko Skočić, predsjednik JK Tijat

Dopis je poslan Stožeru civilne zaštite ŠK županije 28. rujna ove godine, a očitovanje je stigao danas. Naime u kontaktu s epidemiolozima donesena je preporuka da se natjecanje odgodi na neka bolja vremena.

 

Kako se na regati očekuje sudjelovanje cca 300-350 jedriličara, sukladno Odluci stožera civilne zaštite RH Stožer od 25. listopada 2020. godine o nužnim epidemiološkim mjerama kojom je određena zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je više od 50 osoba na jednom mjestu, Stožer CZ ŠK županije, kontaktirao je epidemiološku službu Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije koja se referirala na ranije izneseno stajalište po kojem se zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezano uz bolest COVID-19 smatra da nije primjereno održavanje javnih događanja i okupljanja na kojima je nazočan veći broj osoba od dopuštenoga, posebice onih koji nisu od strateške gospodarske i druge važnosti za zajednicu.

S tim u vezi, Stožer je predložio odgađanje održavanja regate na predloženi način.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 04 Studeni 2020 21:19
djelomob1.jpg