Studeni 20, 2020 1640 Pixabay

Iskoristite pogodnost:

Idući tjedan započinju Dani tehničke ispravnosti vozila 2020. pa su tehnički pregledi besplatni, no ne svima

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Od ponedjeljka, 23. studenog do subote, 28. studenog, sukladno višegodišnjoj praksi i ove godine se provodi preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2020.“, koja isključivo ima edukativni i preventivno-sigurnosni karakter. 

Akcija je preventivna, a temelji se na poticanju vozača da u ovom vremenu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj, bez naknade (osim onim vlasnicima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju) i bilo kakve sankcije, izvrše tehnički pregled vozila prvenstveno radi sigurnosti u prometu, odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uzrokovanih upravo tehničkom neispravnošću. 

Međutim, bitno je za napomenuti policija neće aktivno sudjelovati u ovoj akciji kroz zaustavljanje vozača i upućivanja na tehnički pregled, već će policija kroz svoje redovne službene zadaće ukazivati vozačima na ovu mogućnost, a vozači za čija se vozila pri tehničkom pregledu utvrdi tehnička neispravnost neće snositi bilo kakvu sankciju, odnosno neće plaćati kaznu, niti će taj podatak biti evidentiran, niti dostavljan policiji. 

- Naši statistički pokazatelji u prometu u proteklih deset mjeseci ove godine pokazuju da je na našem području utvrđeno 387 prekršaja ove vrste, nasuprot 395 ovih  prekršaja u istom razdoblju prošle godine, što je mali pad, a to ukazuje da se unatoč konstantnim ukazivanjima i dalje upravlja vozilima koja nisu u potpunosti tehnički ispravna, pa se upravo zbog toga poduzima akcija radi podizanja razine sigurnosti u prometu. - poručili su iz PU ŠK


 

djelomob1.jpg