Studeni 26, 2020 2131 Pixabay

Volimo zdravstvene radnike: Šime Strikoman posvećuje Milenijsku fotografiju svim zdravstvenim radnicima

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Društveni mrežama širi se pismo medicinske sestre Željke Švenda koja radi u Županijskoj bolnici Čakovec u kojem opisuje težak i odgovoran posao zdravstvenih radnika osobito u ovoj Covid situaciji.  Na kraju pisma zamoljava sve da objavu kopiraju i zalijepe na svoj profil ako su zdravstveni radnici ili ako vole zdravstvene radnike!

Kad je dobio pismo od svoje FB prijateljice Željke Švende, Šime Strikoman odlučio je ne samo kopirati pa podijeliti nego i pridodati Novu Milenijsku broj 723.

Fotografija će biti snimljena u petak, 27. studenog u 15 i 30 sati na rivi hotela Imperijala, kod bazena, u Vodicama.

- Nacrtati ćemo veliko crveno srce i bijeli križ, simbol svjetske zdravstvene organizacije. Neka im ova fotografija govori o našoj brizi i podršci u ovim vremenima. Snimati ćemo samo instalaciju, bez ljudi. – poručio je Šime Strikoman, a pismo Željke pročitajte ispod

"Znam da je teško voljeti zdravstvenog radnika. Ustanemo rano, kasno se vratimo kući ili možda imamo noćne smjene i preumorni smo za kuhanje. Nedostaju nam vikend događaji, blagdani, rođendani. Ne uzbuđujemo se previše zbog manjeg kašlja ili prehlade, vidjeli smo daleko gore. Ne želimo uvijek razgovarati kad dođemo kući, razgovarali smo cijeli dan. Ne želimo se uvijek šaliti kad dođemo kući. Možda se čini da smo ostavili svu svoju brigu, srce i ljubav na poslu, i vratili smo se kući prazni, vjerojatno jesmo. Pretpostavljam da je teško voljeti zdravstvenog radnika, ali znaj ovo: još uvijek trebamo tvoju ljubav. Trebamo vaše razumijevanje. Moramo znati da ′′ shvaćaš ". Moramo se mi pobrinuti za to svako malo. Treba nam netko drugi da preuzme kontrolu nad detaljima jer je stalno raditi sve sami naporno. Ponekad nam  treba  rame za plakanje, kad ti ne možemo ni reći zašto tugujemo. Ponekad nam treba da šutite s nama. Bez puno pitanja.

Trebamo te da učiniš najteži posao, a to je... da voliš zdravstvenog radnika.

Zahvaljujem se vama koji ih volite i puštate nas da radimo ovaj posao, ovaj poziv, ovaj život. ?

Kopiraj i zalijepi ako si zdravstveni radnik ili voliš zdravstvenog radnika!

 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 26 Studeni 2020 23:17
djelomob1.jpg