Svibanj 27, 2021 1392

U petak preventivno represivna akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

 Sutra 28. svibnja (petak) u vremenu od 14,00 do 18,00 sati na području Policijske uprave šibensko-kninske provoditi će se ciljana preventivno represivna akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja.  

           
Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja ove vrste, a posebno prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom kretanja vozila. 

U cilju održavanja pozitivnog trenda smanjenja broja prometnih nesreća kojima je uzrok nepropisna i neprilagođena brzina, odnosno podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, osim nadzora brzine, cilj ove akcije je i sankcioniranje uočenih prekršaja koje čine vozači, mladi vozači i recidivisti u prometu prije svega: upravljanje prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljanje za vrijeme trajanja zabrane upravljanja vozilima,  istek važnosti prometne dozvole i svih težih prekršaja koji dovode do teških posljedica u prometu.
        
- Tijekom prva četiri mjeseca bilježimo negativan trend ukupnog povećanja broja prometnih nesreća, odnosno evidentirano je 226 prometnih nesreća u odnosu na isto vremensko razdoblje prošle godine kad je evidentirano 199 prometnih nesreća. Od ukupnog broja prometnih nesreća kod 67 prometnih nesreća  uzrok je nepropisna i neprilagođena brzina, od čega su 2 prometne nesreće s poginulim osobama, 33 s ozlijeđenim osobama te 32 s materijalnom štetom. U istom razdoblju prošle godine 49 prometnih nesreća nastalo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine, od čega je 24 s ozlijeđenim osobama i 25 s materijalnom štetom, dok prometnih nesreća s smrtno stradalim osobama nije bilo.

Uz pad broja prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom bilježimo i pad prometnih prekršaja nepropisne brzine, pa je tako u prva četiri mjeseca ove godine evidentirano 2046 takvih prekršaja nasuprot istom vremenskom periodu prošle godine kada je evidentirano 2190 prekršaja nepropisne brzine. - poručuju iz PU ŠK

 

djelomob1.jpg