Srpanj 12, 2021 444

Akcija u srijedu

Smanjene su zalihe svih krvnih grupa, mole se svi koji su u mogućnosti darovati krv, da se odazovu na akciju u što većem broju

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Crveni križ Vodice poziva sve darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održati u srijedu 14.07.2021. godine  u Gradskoj knjižnici Vodice od 08:00 do 12:00 sati u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Vodice, Kluba darivatelja krvi Vodice i KBC-a Split.

Smanjene su zalihe svih krvnih grupa stoga molimo sve darivatelje koji su u mogućnosti darovati krv, tekućinu koja mnogima život znači, da se odazovu na akcije u što većem broju.

Obzirom na cijepljenja kojima sve više građana pristupa proteklih dana ponavljamo kriterije za odabir darivatelja krvi nakon cijepljenja.

‼️KRITERIJI ZA ODABIR DARIVATELJA KRVI NAKON CIJEPLJENJA PROTIV COVID-19-a. ‼️‼️
 *Ako se radi o cjepivima (Pfizer/BioNTech, Moderna, CureVac) ili ako se radi o (AstraZeneca/Oxford, Johnson&Johnson/Jansen, Sputnik V):
• odgoda darivanja za 48 sati nakon cijepljenja zbog moguće pojave lokalnih simptoma na mjestu primjene cjepiva (bol, crvenilo, svrbež, otok).
• odgoda darivanja za 7 dana od prestanka simptoma u slučaju nuspojava na cjepivo (umor, glavobolja, bolovi u mišićima, zimica, bolovi u zglobovima, povišena tjelesna temperatura, mučnina, limfadenopatija)
 Ako se osoba cijepila atenuiranim cjepivom (kineska cjepiva Sinopharm i Sinovac):
•odgoda darivanja 14 dana nakon cijepljenja
 Ako osobe ne znaju kojim su cjepivom cijepljene:
•odgoda darivanja 14 dananakon cijepljenja

Zahvaljujemo od srca u ime onih kojima je krv potrebna.

djelomob1.jpg