Srpanj 26, 2021 2733

Špica je turističke sezone: Policija izdala nekoliko savjeta za građane i turiste

Špica je turističke sezone: Policija izdala nekoliko savjeta za građane i turiste Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Obzirom na trajanje turističke sezone, povećanog broja gostiju na našem području, velikih vrućina, u nastavku donosimo nekoliko savjeta za sve građane na području Policijske uprave šibensko-kninske.

Vezano za velike vrućine, a samim tim i veliku opasnost od požara na otvorenom i šumskom području, obavještavamo građane da budu oprezni prilikom odlaska u prirodu, da ne bacaju nikakve otpatke i da uvijek dobro pogledaju oko sebe kako upravo oni ne bi bili jedan od uzroka izbijanja požara. Također molimo i vozače da ne bacaju opuške iz automobila jer smo svjedoci i takvih situacija koje dovode do izbijanja požara. Smanjite-opasnost-od-pozara-na-otvorenom

Obzirom na vrućinu posebnu pozornost skrećemo roditeljima da ne ostavljaju djecu ili životinje u zatvorenom automobilu ili s malo otvorenim prozorima na suncu jer temperatura zraka u (polu)zatvorenim prostorima raste jako velikom brzinom, a manji organizam ima slabiju mogućnost termoregulacije organizma i brže se zagrijava te ovakva situacija može dovesti do neželjenih posljedica.

Vezano za promet u više navrata smo dali savjete i preporuke vozačima da budu strpljivi u prometu, prate i poštuju prometne znakove i prometne propise te svojim ponašanjem pridonesu sigurnosti na cestama. Također sve pozivamo da prate situaciju na cesti, smanje pritisak na vozače iz stranih država koji nisu upoznati s domaćim cestama, raskrižjima, a obzirom na destinacije odakle dolaze i na umor. Posebnu pozornost molimo da se obrati na vozače mopeda i motocikala koji su i najranjivija skupina u prometu.

Što se tiče plovidbe na moru svjedoci smo povećanog broja kako glisera, jahti i jet-skija, ali oprezna vožnja i na moru mora biti prvenstvo kod svih. Iako su policijski službenici svakodnevno na moru i do sada su prekršajno sankcionirali 105 osoba zbog glisiranja unutar 300 metara od obale (područje Rogoznice, Grebaštice, Brodarice, Srime, Prvića, Vodica, Murtera, čak i u kanalu sv. Ante) i dalje pozivamo sve građane da paze prilikom upravljanja plovilima te poštuju propise iz Pomorskog zakonika. Savjeti-nauticarima-i-kupacima

djelomob1.jpg