Kolovoz 30, 2021 297

Održana početna konferencija projekta „Odluči i kreni“.

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U petak, 27. kolovoza 2021. godine u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik održana je početna konferencija na kojoj je medijima i javnosti predstavljen projekt „Odluči i kreni“.

Naime, Centar za socijalnu inkluziju Šibenik 12. srpnja 2021. godine započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta „Odluči i kreni“ koji se provodi u sklopu poziva „Pronađi me! - provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu.

Glavni cilj projekta je omogućiti neaktivnim mladim osobama pristup tržištu rada te ih osnažiti za aktivno sudjelovanje na tržištu rada, dok je specifični cilj provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih NEET osoba (15-29 godina).

Ciljna skupina projekta: Mlade osobe u dobi između 15 i 29 godina s područja Šibensko – kninske županije koje ne rade, nisu u sustavu redovitog obrazovanja i obrazovanja odraslih, ne usavršavaju se te nisu u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a (neaktivni). Ukupna vrijednost projekta je 1.362.480,00 HRK te je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

 

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik, Centar za socijalnu skrb Šibenik i Centar za socijalnu skrb Knin. U sklopu projekta formira se mobilni tim koji se sastoji od dva člana i mentora.

Njihov zadatak je detektiranje osoba u NEET statusu te potom motiviranje za uključivanje u projektne aktivnosti:
1. aktivnosti dosega i aktivacije neaktivnih osoba u NEET statusu,
2. aktivnosti podrške neaktivnim osobama u NEET statusu i
3. aktivnosti obrazovanja osoba u NEET statusu i informiranje o stanju na tržištu rada.

U sklopu gore navedenih aktivnosti sudionicima, osobama u NEET statusu bit će omogućeno besplatno pohađanje radionica „mekih“ vještina i osobnog poduzetničkog razvoja, informiranje od strane CISOK-a o stanju i kretanjima na tržištu rada, korištenju alata za traženje posla te pisanja životopisa. Isto tako bit će im osigurana usluga mentorstva, izrađeni individualni planovi aktivnosti i pružene usluge savjetovanja.

Sukladno njihovim potrebama, željama i preferencijama, kroz projekt će im biti omogućeno pohađanje verificiranih programa obrazovanja za koji iskažu interes. Za sve sudionike bit će osigurani radni materijali za radionice, financirani troškovi putovanja od mjesta stanovanja do mjesta aktivnosti, kao i upis i završetak verificiranog programa obrazovanja.

Ovim putem želimo pozvati mlade osobe s područja Šibensko – kninske županije koji su u dobi od 15 do 29 godina, a nisu zaposleni, ne obrazuju se i ne usavršavaju te nisu prijavljeni u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da nam se jave i uključe u projekt. Svi zainteresirani mogu nas kontaktirati putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona: 022 312 171 - poručuju iz Inkluzije Šibenik

djelomob1.jpg