Studeni 29, 2021 2129

Obavijest iz Vodovoda: Voda nije za piće, preporuča se prokuhavanje

Obavijest iz Vodovoda: Voda nije za piće, preporuča se prokuhavanje Pixabay
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Uslijed obilne kiše došlo je do zamućenja vode u izvorištima Jaruga i Miljacka te voda stoga nije za piće, izvijestili su iz šibenskog Vodovoda.

Obavijest o zamućenju vode odnosi se na područje koje opskrbljuje Vodovod Šibenik odnosno područje županije koje se opskrbljuje s izvorišta Jaruga i Miljacka a koje obuhvaća sve potrošače na području Šibenika prema Murteru i Stankovcima, zatim prema Rogoznici te dalmatinsku zagoru (Mirlović Zagora, Perković i Primorski Dolac) te Bukovica i Promina.

– Obavještavamo potrošače da je uslijed obilnih oborina došlo do zamućenja vode u izvorištima Jaruga i Miljacka, te je mutnoća iznad dozvoljenih vrijednosti. Takva voda se ne preporučuje za piće jer nije sukladna Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju. Povećani stupanj zamućenosti je prirodna pojava na krškim područjima i obično traje nekoliko dana. Isporučena voda se redovno dezinficira. Unatoč tome što ovakva voda nije štetna za zdravlje, preporučamo da se voda za piće prije upotrebe pusti da se istaloži, te da se nakon toga bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje i sve druge sanitarne potrebe –  priopćeno je iz Vodovoda i odvodnje.

O svim novim informacijama potrošači će biti pravovremeno obavješteni.

djelomob1.jpg