Kolovoz 14, 2014 3121

Obavijest građanima - Fond i Grad sufinanciraju energetsku učinkovitost vaših domova

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Grad Vodice u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodi Program povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području Grada Vodica kojim građani, koji zadovoljavaju određene kriterije, mogu ostvariti pravo na subvencioniranje provedbe mjera energetske učinkovitosti na njihovim domovima, izradu energetskog pregleda ili energetskog certifikata.

Takvim radovima smatra se zamjena stolarije, postavljanje izolacije na obiteljskim kućama, ugradnja plinskih kondenzacijskih kotlova za povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja te ugradnja tzv. rekuperatora, odnosno uređaja kojim se povećava energetska učinkovitost sustava prozračivanja.

Prema Natječaju, Fond će sufinancirati ovakve radove na onim kućama koje su većim dijelom namijenjene za stanovanje, imaju najviše dvije stambene jedinice, izgrađene su na zasebnoj čestici zemlje i zauzimaju bruto površinu do 400m2.

Na žalost, domovi koji su tek u izgradnji ili oni za koje je pokrenut postupak legalizacije, oni koji nisu evidentirani kao čestice zgrade i za koje podnositelj zahtjeva nije upisan kao vlasnik kuće, ne mogu sudjelovati u ovim programima.

Pravo sudjelovanja na Natječaju za nepovratna sredstva imaju samo osobe s prebivalištem na području Grada Vodica i koji ulažu vlastita sredstva u provođenje ovih mjera, a pojedinac može podnijeti samo jednu prijavu za sufinanciranje.

Ukupne troškove nabave i ugradnje opreme za povećanje energetske učinkovitosti subvencionirat će u 40% iznosu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 10% vrijednosti sufinancirat će Grad Vodice, dok polovicu potrebnih sredstava mora osigurati sam vlasnik kuće.

Natječaj je otvoren do 08. rujan, a sve detalje možete pročitati ovdje.

djelomob1.jpg