Rujan 23, 2022 660

U četvrtak će se kroz županiju voziti biciklistička utrka, promet će se zatvarati po dionicama

U četvrtak će se kroz županiju voziti biciklistička utrka, promet će se zatvarati po dionicama Ilustracija: Pixabay.com
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Dana 29. rujna 2022.g. na području Šibensko-kninske županije vozit će se 3. etapa međunarodne cestovne biciklističke utrke pod nazivom CRO Race na kojoj će sudjelovati oko 140 biciklista, prateće službe i osiguranje. Start utrke je u Sinju u 13 sati odakle voze do Splita, a zatim državnom cestom D8 biciklisti dolaze na područje Šibensko-kninske županije oko 15 sati u mjesto Podorljak.

Od Podorljaka se utrka vozi po D8 do Šibenika. U Šibenik stiže oko 15,50 sati i po dolasku do križanja u Ražinama kreće se sljedećom trasom: Put Bioca – Stjepana Radića – Poljana – Kralja Zvonimira – Kružni tok kod Stare kave – Srednja magistrala – Vrpoljačka cesta – cesta kroz Jadrtovac – D8 od Žaborića do Grebaštice – cesta uz Jelinjak – Drage – raskrižje poviše „Aurore“ – Primošten – Kamenarska ulica – Sv. Josipa – D8 do skretanja za Gospu od Loreta – uspon do kipa Gospe od Loreta gdje je i cilj utrke oko 17 sati. Cijelu trasu možete pronaći na poveznici.

Na području Šibensko-kninske županije u razdoblju od 14,30 do 17,10 sati biti će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta kojima se vozi biciklistička utrka te će ograničenje prometa uz kraća zatvaranja pojedinih dionica (do 30 minuta) i preusmjeravanje prometa vršiti policijski službenici i redarska služba predstavnika organizacije.

U ulicama u gradu Šibeniku (Put Bioca – Stjepana Radića – Poljana – Kralja Zvonimira – Kružni tok kod Stare kave – Srednja magistrala – Vrpoljačka cesta) promet će biti zatvoren u vremenskom razdoblju od 15,45 do 16,05 sati.

Iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, upozoravamo vozače da povećaju oprez i obrate pozornost na bicikliste u prometu.

Budući da su trase utrke većinom po državnim cestama i glavnim prometnim rutama, napominjemo kako će kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti usporen, u skladu s kretanjem biciklista, odnosno oko 40 - 50 km/h. Obzirom da će staza biti osigurana od strane policijskih službenika, neće biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa, pa samim time postoji velika vjerojatnost da će doći do kašnjenja autobusnih linija koje prometuju tim dionicama.

- Pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i naredbama policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista - poručuju iz policije.

djelomob1.jpg