Listopad 03, 2022 757

Festival Kreativni dani idući vikend na Prviću: Prognoza sunčana s učestalim prolomima veselja i povremenim pljuskovima smijeha

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Od 7. do 10. listopada održat će se 10. jubilarno izdanje festivala Kreativni dani Fausta Vrančića u Prvić Luci

Prognoza je bez oblačka, ali organizatori Udruga Otok i njihovi sudionici se ipak nadaju da će biti nešto vjetra kako bi šareni zmajevi obojili nebo visoko iznad otoka Prvića 10. jubilarni put na festivalu Kreativni dani Fausta Vrančića.

Iako je idući vikend obilježen outdoor događanjima u Šibeniku i okolici, ali Prvićani ne sumnjaju u odaziv obitelji s djecom jer je šareni vikend na otoku drag svima. I ovu godinu stižu Zmajoljupci koji su zaštitni znak festivala, a s njima i kolege KAP Jasa iz Slovenije. Udruženim snagama, prvinsko će nebo opet osvojiti divovskim hobotnicama, vješticama, živopisnim mitskim i životinjskim likovima, a njima će se pridružiti i veseli zmajevi mališana koji će sudjelovati na zmajskim radionicama.

Plesat će se na svili, crtat će se stripovi uz mentorstvo Tihomira Tikulina Tice, NP Krka će nas naučiti kako od jedne niti čudesa stvoriti, a ekipa s Ruđera Boškovića kako more sačuvati. 

Oblikovat će se keramika s Martinom Franić, plesti čvorovi pod budnim očima članova HPK Svetog Mihovila, slikati s poznatom šibenskom umjetnicom Lanom Martinović Čala, a Udruga Ardura će održati jednu od svojih kreativnih radionica dramske pedagogije za tinejdžere i odrasle.

Uvijek dragi gosti i partneri Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija te FabLab iz Zagreba, pripremili su nekoliko radionica i demonstracija - spjat će se strujni krugovi na maštovit način, otkrivati tajne kriptografije, upravljati papirnatim avionima s mobilnih uređaja i… nećemo otkriti sve!

Dvije predstave, Dramske sekcije “Krešimirov grad” u petak za odrasle i Virkova u nedjelju za djecu, dodatak su bogatom programu u kojem će svatko pronaći zanimaciju bez obzira na dob. Da sve ne bi bilo samo zabava (premda se kroz tu zabavu uči), tu su dva predavanja o autohtonim hrastovim šumama Dalmacije profesora Damira Viličića i Zlatke Rodin, i jedan memento, posvećen Vesni Kesić, novinarki, aktivistici i velikoj zaljubljenici u otok koja, nažalost, više nije s nama.

Završna fešta će se održati u caffe baru Tapas (Faust) uz svirku Dua Sax Piano u subotu navečer što je najbolja pozivnica za čitav vikend na Prviću, ne samo za jednodnevni posjet.Festival se organizira uz financijsku podršku Turističke zajednice grada Vodica, Grada Vodica, logističku podršku MO Prvić Luke, ŠRK Botnice i lokalnih ugostitelja, a ovu godinu su radionice svojim donacijama omogućili i Bistro Gulož iz Vodica, Konoba i klub Makina iz Vodica, NCP i mare d.o.o. iz Šibenika, Azara crew agency iz Šibenika, LAG More 249, Jadrantrade d.o.o. iz Šibenika i Testament Winery d.o.o. iz Jadrtovca.

djelomob1.jpg