Svibanj 16, 2023 845

Obilne oborine uzrokovale zamućenje izvorišta Jaruga: Preporuke za potrošače

Obilne oborine uzrokovale zamućenje izvorišta Jaruga: Preporuke za potrošače Vodovod i odvodnja Šibenik
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Obilne oborine koje su nedavno pogodile našu županiju uzrokovale su povećanu mutnoću vode na izvorištu Jaruga. Ova pojava rezultirala je vrijednostima mutnoće koje prelaze propisane granice, a takva voda nije u skladu s Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju.

Treba naglasiti da ova prirodna pojava nije neuobičajena na krškim područjima, kao što je naše, i obično traje nekoliko dana. Unatoč povećanoj zamućenosti, isporučena voda se redovito dezinficira, što garantira da voda nije štetna za zdravlje.

Međutim, preporučujemo da se voda za piće prije upotrebe pusti da se istaloži, a potom da se bistri dio prokuha. Na ovaj način, osigurat ćete dodatnu sigurnost prilikom konzumacije. Voda koja dolazi iz izvorišta Jaruga i dalje se može koristiti za kuhanje, kao i za sve druge sanitarne potrebe.

Obavijest o zamućenju vode odnosi se na područje županije koje se opskrbljuje iz izvorišta Jaruga. To uključuje sve potrošače na području Šibenika, Murtera, Stankovaca, Rogoznice, te dalmatinske zagore koju čine Mirlović Zagora, Perković i Primorski Dolac. - poručuju iz Vodovoda i Odvodnje Šibenik

Poslijednja izmjena dana Utorak, 16 Svibanj 2023 17:20
djelomob1.jpg