Svibanj 22, 2023 574

Obavijest Vodovoda: Stanovnici grada Vodica i Tribunja slobodno mogu piti vodu iz svojih špina

Obavijest Vodovoda: Stanovnici grada Vodica i Tribunja slobodno mogu piti vodu iz svojih špina Pixabay
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Na temelju nedavno provedenih analiza, potrošači su informirani o trenutačnom stanju kvalitete vode u izvorištima Jaruga i Miljacka.

Rezultati analize potvrdili su da je mutnoća vode u izvorištu Jaruga unutar granica dopuštenih Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju (NN 56/13, 64/15 i 104/17). Prema tome, voda iz ovog izvorišta može se slobodno upotrebljavati za piće. Ova potvrda dolazi kao olakšanje za potrošače koji se oslanjaju na ovo izvorište za svoje svakodnevne potrebe.

S druge strane, potrošačima je skrenuta pažnja na izvorište Miljacka, koje pokazuje blago zamućenje vode. Potrošači Bukovice i Promine, koji se opskrbljuju vodom iz ovog izvorišta, savjetuju se da nastave prokuhavati vodu prije upotrebe dok se kvaliteta vode ne poboljša do zadovoljavajućih standarda.

Iako situacija sa izvorištem Miljacka zahtijeva daljnji nadzor, tijela odgovorna za nadzor vode osiguravaju da će potrošači biti pravovremeno obaviješteni o svim promjenama. Važno je napomenuti da su ove mjere predostrožnosti usmjerene na očuvanje zdravlja i sigurnosti potrošača.

djelomob1.jpg