Svibanj 31, 2023 562

Poziv građanima: Predložite lokacije za nadzor vozača

Poziv građanima: Predložite lokacije za nadzor vozača Image by Arek Socha from Pixabay
Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Policijska uprava šibensko-kninska najavljuje provođenje akcije pojačanog nadzora sudionika u prometu s ciljem povećanja sigurnosti na cestama. Akcija će se provesti u tjednu od 14. do 20. lipnja, u sklopu europske inicijative ROADPOL.

Tijekom navedenog razdoblja, bit će kontinuirano provođena preventivno-represivna ciljana akcija usmjerena na nadzor vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i droga. Posebna pažnja bit će posvećena suboti i nedjelji, 17. i 18. lipnja, kada će nadzor biti neprestan 24 sata (od 07:00 do 07:00 sati).

Ove godine, građani također mogu sudjelovati u akciji. Putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., mogu predložiti lokacije koje žele da budu obuhvaćene nadzorom prometa. Prijedlozi će biti analizirani, a odabrane lokacije bit će uključene u planirane aktivnosti.

Cilj ove akcije je sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i droga, koji često rezultiraju teškim posljedicama kao što su smrtne posljedice ili ozbiljne tjelesne ozljede. Također će se sankcionirati i ostali uočeni prekršaji kao što su nekorištenje sigurnosnih pojaseva, nekorištenje zaštitnih kaciga, prebrza vožnja, vožnja tijekom zabrane, istek važnosti prometne dozvole i drugi.

Akcija će uključiti maksimalni broj policijskih službenika, kao i sve raspoložive uređaje i opremu za nadzor prometa. Vozače će se nadzirati na lokacijama koje su statistički i iskustveno pokazale povećanu ugroženost zbog prometnih prekršaja i nesreća uzrokovanih nepropisnom brzinom vožnje.

djelomob1.jpg