Studeni 16, 2023 5244

Apel za pomoć Ane Buva: Potrebna financijska podrška za liječenje rijetke bolesti

Ocjeni sadržaj
(11 glasova)

Ana Buva, stanovnica Bilica nedaleko od Šibenika, suočava se s teškom i rijetkom bolešću poznatom kao Stiff person syndrome. Ova autoimuna neurološka bolest uzrokuje ukočenost i grčeve mišića, a Ana se s njezinim simptomima bori od 2015. godine.

Nakon početnih problema s disanjem i grčeva u grudnom košu, Anin život dramatično se promijenio. Bolest je s vremenom napredovala, proširujući se na udove i ograničavajući Anine sposobnosti kretanja. Danas je većinom vezana za krevet i ovisna o pomoći drugih.

Unatoč brojnim medicinskim pretragama i terapijama, uključujući dnevni unos oko 25 tableta, Anino stanje se ne poboljšava. Noću se simptomi pogoršavaju, a nedavno je prošla i operaciju zbog zapetljaja crijeva.

Ana i njezina obitelj sada istražuju mogućnosti liječenja putem transplantacije matičnih stanica, postupka koji je pokazao obećavajuće rezultate u nekim slučajevima u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Međutim, ovaj oblik liječenja je skup, a procjenjuje se na oko 50,000 eura.

Obitelj je izrazila nadu da će prikupljanjem sredstava omogućiti Ani pristup ovom potencijalno životno promjenjivom tretmanu. Za one koji su u mogućnosti pomoći, otvoren je račun u Erste banci na ime Ana Buva, s detaljima: HR 11 2402 0063 2118 1329 3, BIC SWIFT-ESBCHR22.

 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 16 Studeni 2023 12:52