Listopad 17, 2016 2095 Ilustracija

Zbog velikog broja prometnih nesreća

Policija upozorava sve sudionike u prometu: Pridržavajte se prometnih propisa

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Zbog velikog broja prometnih nesreća policija upozorava sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa. Naime prema statističkim pokazateljima u cestovnom od 10. do 16. listopada na našem se području se ukupno dogodilo 17 prometnih nesreća, 2 s poginulom osobom u kojoj su 2 osobe smrtno stradale, 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 3 osobe lakše i 1 teže ozlijeđena, te 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

 

Najčešći uzroci ovih nesreća su neprilagođena brzina kretanja vozila, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno kretanje po kolniku i tako dalje

Obzirom na stanje u prometu, kao i činjenicu da je aktivnost policije samo jedan od čimbenika koji može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija upozorava sve sudionike u prometu, a posebice vozače da se pridržavaju prometnih propisa, odnosno:

 

- brzinu kretanja vozila potrebno je prilagoditi stanju i uvjetima na cesti, a naročito biti oprezan kod pojave prve kiše nakon dužeg suhog razdoblja,
- poštuju ograničenja brzine kretanja,
- ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje,
- prilikom vožnje u kolonama drže dovoljan razmak između vozila,
- koriste sigurnosni pojas na svim sjedalima u vozilu,
- koriste zaštitnu kacigu,
- pobrinu se za adekvatan smještaj djece u vozilu,
- bez obzira na žurbu, ne ulaze u rizična pretjecanja.
- pješačkim prijelazima se približavaju smanjenom brzinom i povećanim oprezom, - biciklisti, budite propisno označeni, uz obvezno takvo opremanje prilikom vožnje izvan naselja noću, kao i danju u slučaju smanjene vidljivosti.

Tags
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 17 Listopad 2016 13:06
djelomob1.jpg