×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Studeni 10, 2016 2010 Ilustracija/Ebrod.net

Vozači oprez: Provodit će se pojačane mjere u prometu povodom „Martinja“

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja" (11 studenog 2016.g), koji će se obilježavati tijekom cijelog vikenda od 11. - 14. studenog, a slijedom čega se i u cestovnom prometu i na našem području očekuje veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića.

 

Obzirom na navedeno, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija u cjelini, kao i na našem području će, sukladno dosadašnjim iskustvima u tom vremenu poduzimati pojačane mjere preventivno represivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima u dane vikenda prije i poslije „Martinja", odnosno petak/subota, subota/nedjelja i nedjelja/ponedjeljak (11./12.; 12./13..i 13./14. studeni), .

-Napominjemo da, i pored upozorenja vozačima da će se u ove dane provoditi pojačane preventivno represivne mjere, tijekom „Martinja" prošle godine na našem području smo kroz kontrolu 392 vozača, njih 38 zatekli da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, a tom prilikom je zabilježena najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2.77 g/kg.

 

-Pozivamo i upozoravamo vozače da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića, te poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a čime značajno doprinose osobnoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, jer iz statističkih pokazatelja za proteklih deset mjeseci proizlazi da su alkoholizirani vozači na našem području skrivili ukupno 88 prometnih nesreća, od kojih 1 s poginulom osobom, 39 s ozlijeđenim osobama i 48 prometnih nesreća s materijalnom štetom - poručuju iz policije Šibensko-kninske županije.

djelomob1.jpg