Prosinac 17, 2016 2582

Obavijest o podjeli paketa za socijalno ugrožene građane

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice planira tri podjele paketa hrane i higijenskih potrepština kroz 2017. godinu svakom članu kućanstva koje spada u socijalno osjetljivu kategoriju.

 

Potencijalne primatelje paketa hrane i higijenskih potrepština koji spadaju u navedene kategorije GDCK Vodice mole da im u što kraćem roku dostave tražene podatke kako bi što kvalitetnije utvrdili broj kućanstva i točan broj paketa koje planiramo osigurati.

Potrebni dokumenti i podaci se mogu dostaviti poštom ili osobno na adresu Gradsko društvo Crvenog križa Vodice, Obala Juričev Ive Cote 9 22211 Vodice.

 

Ured Crvenog križa se nalazi u centru Vodica u prostorijama stare općine, kat iznad MUPA , nasuprot ureda matičara.

Za sve potrebne informacije slobodno nazovite 099 505 9362.

5 kategorija korisnika:

1. SAMCI I KUĆANSTVA PRIMATELJI ZAJAMČENE MINIMALNE NAKNADE (ZMN), kojima je pravo utvrđeno rješenjem nadležnog CZSS

Dostaviti kopiju rješenja centra za socijalnu skrb, sa svakog člana kućanstva ime i prezime, adresu, godinu rođenja i OIB.

2. OSOBE STARIJE OD 65 GODINA U SAMAČKOM ILI DVOČLANOM KUĆANSTVU S PROSJEČNIM MJESEČNIM PRIMANJIMA MANJIM OD 1.500,00 KUNA (SAMAC) ILI MANJIM OD 2.000,00 KUNA (DVOČLANO KUĆANSTVO). U ovu kategoriju za raspodjelu paketa ulaze osobe koje nisu primatelji ZMN (Zajamčene minimalne naknade).

Potrebno dostaviti odrezak od zadnje mirovine i odrezak zadnje mirovine drugog člana kućanstva odnosno dokaz o primanjima ako se radi o radno sposobnoj osobi (do 65 godina starosti), za svakog člana kućanstva ime i prezime, adresu, godinu rođenja i OIB.

3. SAMOHRANI RODITELJI S UKUPNIM PRIMANJIMA U KUĆANSTVU NIŽIM OD IZNOSA BRUTO MINIMALNE PLAĆE U RH (3.120,00 KUNA) .

Dostaviti postojeće dokumente koji su u posjedu: rješenje o dječjem doplatku gdje su već utvrđeni podaci o primanjima obitelji, presudu o razvodu braka, presudu o skrbništvu i alimentaciji ako postoji, kopije potvrda o prihodima koji je korisnik ishodio za utvrđivanje drugih prava (ali ne starije od godinu dana) – npr. potvrda Porezne uprave o visini dohotka za prošlu godinu, potvrdu o nezaposlenosti... za svakog člana kućanstva ime i prezime, adresu, godinu rođenja i OIB.

4. OBITELJI S 3 I VIŠE DJECE (ZAKONSKI DIJETE JE OSOBA MLAĐA OD 18 GODINA) S UKUPNIM MJESEČNIM PRIMANJIMA NIŽIM OD 5.705,00 KUNA (u izračun ulazi i dječji doplatak).

Mogući dokazi o statusu korisnika mogu biti: rješenje o dječjem doplatku, potvrda o visini dohotka, ... za svakog člana kućanstva ime i prezime, adresu, godinu rođenja i OIB.

5. SAMCI ILI OBITELJI S JEDNIM ILI VIŠE ZAPOSLENIH OD KOJIH NITKO NIJE DOBIO PLAĆU U RAZDOBLJU DUŽEM OD 4 MJESECA.

Mogući dokazi o statusu korisnika mogu biti: potvrda o zaštićenom računu, potvrda o visini dohotka, stanje tekućeg računa u zadnja 4 mjeseca, izjava o prihodima i radnom statusu članova zajedničkog kućanstva... za svakog člana kućanstva ime i prezime, adresu, godinu rođenja i OIB.

Potencijalne primatelje paketa hrane i higijenskih potrepština koji spadaju u gore navedene kategorije molimo da nam u što kraćem roku dostave tražene podatke.

djelomob1.jpg