Prosinac 29, 2016 3098 Dnevnik.hr

Mir i Dobro: Policija izdala brošuru i objavila video sa savjetima za sigurno rukovanje pirotehnikom

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nova godina je pred vratima. Šarene svjetleće lampice, ukrašeni izlozi, vatrometi i prskalice, sastavni su dio blagdanskog raspoloženja. No, što kad zvuk božićnih pjesama zamijeni zvuk sirene, a božićni ugođaj zamijene bolnički hodnici?!

Više od polovice ozlijeđenih stradalo je većinom zbog nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima. Vaša sigurnost, te sigurnost vaših bližnjih direktno ovisi o vašem ponašanju.
Ako koristite pirotehnička sredstva spriječite ozljede svoje djece i svojih bližnjih, te se educirajte kako sigurno rukovati pirotehničkim sredstvima.

Tim povodom, u sklopu akcije „MIR I DOBRO", a koja ima za cilj sprječavanje nedozvoljene prodaje i nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstava, a samim tim i sprječavanje stradavanja osoba, a naročito djece, kao i nastanka šteta na imovini od uporabe pirotehničkih sredstava i drugih eksplozivnih tvari, Ministarstvo unutarnjih poslova je pripremilo brošuru za sigurno rukovanje pirotehničkim sredstvima I, II i III razreda od 27. prosinca do 1. siječnja.

Brošuru preuzmite OVDJE, a video pogledajte gore

 
djelomob1.jpg