08 Sij 2018 Arhiva / Z. Markoć
    611

Tijekom siječnja pojačava se nadzor na cestama, policija ide “u lov na četiri glavne ubojice u prometu”

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

U 2017.godini na našem području se dogodilo 1181 prometnih nesreća od kojih 832 s materijalnom štetom, 340 s ozlijeđenim osobama i 9 prometnih nesreća s poginulim osobama.
U ovim prometnim nesrećama je ukupno nastradalo 495 osoba, 10 je osoba smrtno stradalo, 135 osoba je teško ozlijeđeno, a 350 osoba je lakše ozlijeđeno.

 

U cilju zaustavljanja negativnog trenda u prometu, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, a posebno u odnosu na smrtno stradavanje, te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, tijekom siječnja 2018.godine, posebice u noćnim satima u dane vikenda (petak/subota, subota/nedjelja), ali i u ostatku tjedna, i na našem području, će se poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprječavanje i sankcioniranje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu", i to prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjem i stražnjim sjedalima, kao i nepropisnom prijevozu djece), nepropisnoj uporabi mobitela i drugim teškim prekršajima, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće.

Provedenom preventivno-represivnom akcijom u prometu ovog vikenda na našem području je kontrolirano 397 vozila, kada je utvrđen ukupno 221 prekršaj, od kojih 107 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, 33 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, 8 drugih prekršaja iz prometa i 54 ostala prekršaja. – poručili su iz PU Šibensko kninske

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica