02 Velj 2018 Arhiva /Z: Markoć
    418

Vikend akcija policije: Pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača, korištenja pojasa, mobitela i brzine

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, u sklopu pojačanih aktivnosti i tijekom veljače se nastavlja provođenje pojačanih preventivno-represivnih akcija u prometu na našem području.

Akcije su usmjerene prioritetno na sprječavanje i sankcioniranje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu", i to prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjem i stražnjim sjedalima, kao i nepropisnom prijevozu djece), nepropisnoj uporabi mobitela i drugim teškim prekršajima, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće.
U nadzor prometa ovaj vikend, 2/3. veljače (petak/subotu) i 3/4. veljače (subotu/nedjelju), posebice u noćnim satima, kao i u ostatku tjedna, će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju, kao ugrožene u pogledu činjena težih prometnih prekršaja, koji su najčešći uzroci najtežih prometnih nesreća.
Pozivamo Vas da putem svojih medija upoznate vozače o ovoj preventivnoj-represivnoj akciji i ujedno ih upozorite da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer tako značajno doprinose, kako osobnoj, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica