Svibanj 25, 2019 2687

59. HFKA: Pogledajte koje vas predstave očekuju u subotu, pretposljednjem danu festivala

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Jučerašnji dan 59. FESTIVALA HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA, ponudio je publici četiri posve različite, izvrsne predstave za koje je Prosudbeno povjerenstvo na okruglom stolu utvrdilo da je pred njih stavljen težak zadatak odabira najbolje.


Danas nas na repertoaru festivala očekuje čak šest predstava. Prva, Miris jorgovana, Gradskog amaterskog kazališta Županja na redu je već u 10 i 30. Obiteljska je to drama prožeta retrospektivnim slikama iz prošlosti. Priča prati dvije slavonske obitelji kasnih poslijeratnih godina 20. st. koje je život prepleo neočekivanom, nemilosrdnom sudbinom i zamršenim odnosima .

Već u podne i 1o gledat ćemo Svetu Štefu, Dramske sekcije Sveti Petar Brezno, priču iz života na selu.

Priločka amaterska scena s predstavom Glumci na rasporedu je u 13 i 20. Radi se o toploj, obiteljskoj priči koja u prvi plan ističe razumijevanje, solidarnost i druge pozitivne strane zajedničkog života u turbulentnim vremenima.

U 16 sati na scenu Kulturnog centra Vodice izlazi Kulturno umjetnička udruga Mosor s Testamentom, dramom napisanom po predlošku komične opere talijanskog autora, a obrađuje temu podijele imovine nakon smrti vlasnika..

U 17 i 30 Kazališna družina Štolcer izvodi predstavu Adam koja nam donosi prilike u Međimurju prije nešto više od stotinu godina kada su velike površine pod šumom počele nestajati uslijed političkih prilika, industrijskog razvoja i pohlepe.

Festivalski dan završavamo s predstavom Priča o Rašidu Studentskog kazališnog studija Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu. Monodrama je to o virtualnoj ljubavi, s elementima irealnog.

Po običaju, nakon svega odgledanog, Prosudbeno će povjerenstvo u sastavu: Mira Muhoberac (dramaturginja i teatrologinja), Vjekoslav Janković (glumac) i Jasmin Novljaković (glumac i redatelj), dati svoj osvrt na pogledane predstave.

Organizatori ove najveće nacionalne smotre amaterskih kazališta su Hrvatski sabor kulture i Pučko otvoreno učilište Vodice, uz financijsku potporu Ministarstva kulture, Grada Vodica, Šibensko-kninske županije i vodičke Turističke zajednice, a medijski su pokrovitelji Šibenski list, Radio Ritam i Infovodice. Program Festivala možete pratiti na mrežnim stranicama grada Vodica i na portalu infovodice.
djelomob1.jpg