Rujan 05, 2019 3261

Najava vikend događanja

Klapa Bunari zatvaraju Đardin je IN, na rivi uživajte u težačkoj spizi „Šaši i pulenti“ i koncertu Lire

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U petak u Đardinu od 21 poslušajte koncert domaće klape Bunari. Posljednji je to događaj ovogodišnje manifestacije u organizaciji TZ Vodice na kojem je nastupilo dvadesetak izvođača muzičara, stand up komičara i  glumaca. 

vaj festival publika je prepoznala i prihvatila kao mjesto dobre zabave u lepršavoj atmosferi ljetnog šušura, pod krošnjama stabala u intimi parka koji je oduvijek imao veliko značenje za društveni život Vodičana.

U subotu kod spomenika pjevački zbor Lira zajedno s gostima priređuju svoj tradicionalni koncert

Sutradan u nedjelju u improviziranoj domaćoj 'kužini' na vodičkoj rivi, vrijedne 'Perlice' još jednom će prezentirati kako se spravlja 'šaša i pulenta', to nekad jednostavno težačko vodičko jelo koje je othranilo generacije i generacije Vodičana.

- Ovo jelo nije zaboravljeno, desetljećima se priprema se na isti način kao danas. Na ovakav način želimo promovirati naša starinska jela te pružiti priliku našim gostima da ih upoznaju.' – kazala je Anita Franin – Pečarica, direktorica TZ Grada Vodica.

Kutak na rivi ovom prilikom bit će uređen poput malog dvora, sa stolovima i stolicama, a u pozadi maleni špaker i ognjište na kojem će se kuhati šaša i palenta, baš kao nekada.

Uz pripremu Šaše i pulente 'Perlice' će izvesti mini igrokaz u kojem su će izvoditi plesove i pjevati stare pjesme, sve u cilju kako bi stvorili sliku kako je to nekada bilo.