Travanj 17, 2020 3220

"Aktivna Hrvatska" i ove godine u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Hrvatski olimpijski odbor je pokrovitelj projekta Aktivna Hrvatska, a ove godine educiraju u Vodicama, Dubrovniku, Osijeku, Sisku, Zadru i Zagrebu

Hrvatski olimpijski odbor, najviša sportska udruga u Hrvatskoj, novi je pokrovitelj vodećeg hrvatskog sportsko - edukativnog projekta Aktivna Hrvatska. HOO, kao član Međunarodnog olimpijskog odbora, sigurno je i najveća instanca kada je u pitanju sport pa je ovo priznanje Aktivnoj Hrvatskoj i tim veće. Posebna važnost projekta je i u vrijeme koronavirusa kad su zatvorena sportska borilišta, kad nemamo prilike vježbati svakodnevno pod stručnim vodstvom te smo više nego ikad svjesniji važnosti odgovornog ponašanja i brige za vlastito zdravlje.

- Prepoznali smo i podržavamo projekt Aktivna Hrvatska koji provodi razne edukacije diljem Hrvatske posljednjih godina. Vodeći hrvatski stručnjaci na raspolaganju su građanima savjetima i rješenjima, a sve kako bi svi zajedno postali zdravija i aktivnija nacija. Uz vrhunske sportaše, HOO-u je itekako važan aspekt i rekreativaca te zdravlje Hrvatske u cjelini. Ovaj projekt primjer je kako zajedničkim naporima možemo mijenjati svijest i navike građana kad je tjelesna aktivnost u pitanju! – izjavio je Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a.

Aktivna Hrvatska ove godine provodi zajedničke treninge, savjetovanja i edukacije diljem Hrvatske. Osma sezona započela je najvećim dvoranskim treningom u Areni Zagreb na kojem je sudjelovalo više od 350 vježbača. U doba koronavirusa, vodeći stručnjaci iz Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, Hrvatske liječničke komore, Biotreninga i Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma na tjednoj bazi putem medija educiraju građane te daju besplatna rješenja kako ostati aktivni i zdravi. Aktivna Hrvatska ove će godine edukacije provoditi u Sisku, Vodicama, Zadru, Osijeku, Dubrovniku, Zadru i Zagrebu.

- Čast nam je da smo prepoznati od strane Hrvatskog olimpijskog odbora. Ovo je sigurno najveće priznanje za projekt. Ovo je i velika obaveza za naš tim da u osmoj, ali i idućim sezonama, bude što konkretniji i što više na raspolaganju svima kojima je potreban savjet ili rješenja kako unaprijediti kvalitetu života. U nadi da će ovo izazovno razdoblje, kad su nam uobičajene aktivnosti ograničene, što prije završiti veselimo se povratku i odlasku u brojne gradove Hrvatske u kojima ćemo provoditi treninge i edukacije! – izjavio je Toni Dabinović, glasnogovornik projekta Aktivna Hrvatska.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) najviša je sportska udruga u Hrvatskoj, a osnovan je 10. rujna 1991. godine u Zagrebu. Njegova je misija da trajno doprinosi promicanju sporta kao univerzalne civilizacijske baštine; širenju olimpijskih načela, etičkih i moralnih normi sportu; stvaranju vrhunskih sportskih dometa hrvatskih sportaša; promicanju Republike Hrvatske kao demokratske države; fair odnosu sudionika u sportu. Hrvatski olimpijski odbor ima zadaću štititi simbole olimpijskog pokreta i predstavlja hrvatski sport pred Međunarodnim olimpijskim odborom i drugim međunarodnim sportskim organizacijama.

Poslijednja izmjena dana Petak, 17 Travanj 2020 15:33
djelomob1.jpg