Svibanj 12, 2020 2537

Aktivna Hrvatska nastavlja treninge na otvorenom: Prvo ovogodišnje vježbanje u Vodicama 23. svibnja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Vodeći hrvatski sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska nakon ublažavanja protuepidemijskih mjera nastavlja s treninzima na otvorenom. Prvi zajednički održat će se u Vodicama s timom Kineziološkog fakulteta i ambasadoricom Renatom Sopek u subotu 23. svibnja u 18.30 sati na Trgu hrvatskih mučenika. U skladu s uputama i preporukama epidemiologa broj vježbača je ograničen, a za treninge se možete prijaviti putem službene web stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr 

''Povoljan razvoj epidemiološke situacije u Hrvatskoj te ublažavanje mjera omogućili su nam da i ove godine treniramo u Vodicama. To nas posebno veseli zato što je u Vodicama atmosfera uvijek sjajna. Poslat ćemo poruku o važnosti tjelovježbe kao i brizi za vlastito zdravlje. Pandemija koronavirusa promijenila je našu svakodnevicu, no ne smijemo zaboraviti na dobrobiti redovne tjelesne aktivnosti'' – ističe ambasadorica projekta Renata Sopek. 
 
Trening će se održati u skladu s općim i posebnim uputama Stožera civilne zaštite te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao što je održavanje distance te briga o higijenskim mjerama. Trenerski tim Kineziološkog fakulteta pripremio je poseban trening vlastitom tjelesnom težinom koji se izvodi bez fizičkog kontakta, a svi vježbači moći će ih svakodnevno raditi i samostalno. Uz trening, vježbače će liječnici Hrvatske liječničke komore savjetovati o svim zdravstvenim pitanjima. Trening se održava u suradnji s Gradom Vodicama i Turističkom zajednicom Grada Vodica, pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora. 
 
Vježbači će za trening dobiti majicu generalnog partnera HEP-a, bočicu Mivela Mg vode s kojom mogu sve te prostirku Merkur osiguranja dok Decathlon priprema posebno iznenađenje. Uz Kineziološki fakultet u Zagrebu i Hrvatsku liječničku komoru partneri projekta su Biotrening, Mentalni trening i Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma, Falkensteiner Hotel&Spa Iadera te Valamar Riviera hoteli iz Dubrovnika.
 
Aktivna Hrvatska treninge na otvorenom nakon Vodica održat će u Sisku 6. lipnja, Osijeku 20. lipnja, u Dubrovniku 16. srpnja te u Falkensteiner Hotelu&Spa u Petrčanima pored Zadra 24. srpnja. Mentalni trening će se pak održati u Zagrebu 5. rujna. TV emisiju Aktivna Hrvatska možete pratiti redovno na Sportskoj TV. 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Svibanj 2020 13:14
djelomob1.jpg