Desto desk
05 Velj 2021
    628

Policija najavila pojačan nadzor teretnih vozila i autobusa

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Policija najavila pojačan nadzor teretnih vozila i autobusa Pixabay

        U narednom tjednu, odnosno u vremenu od 8. (ponedjeljak) do 14. veljače (nedjelja), u cilju povećanja stupnja sigurnosti u prometu te smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači teretnih vozila i autobusa, u sklopu tjedna provođenja akcije na nivou Europske unije ROADPOL - pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa, Policijska uprava šibensko-kninska će biti uključena u akciju pojačanog nadzora.         Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja, a posebno prometnih nesreća zbog nepropisne vožnje teretnih vozila i autobusa.  

Naši statistički podaci za 2020.g. pokazuju mali negativni trend porasta broja prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači autobusa i teretnih vozila iznad 3,5t, odnosno 35 prometnih nesreća u kojima su 4 osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, dok je tijekom 2019.g. evidentirana 31 prometna nesreća u kojoj su 2 osobe zadobile teške tjelesne ozljede a 3 osobe lakše tjelesne ozljede. - poručuju iz policije

U navedenom razdoblju tijekom provedbe navedene aktivnosti, provest će se  zasebne ciljane akcije, u smislu nadzora tehničke ispravnosti teretnih vozila i autobusa te poštivanja Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i kao i kontrola uređaja za bilježenje u cestovnom prometu.     
 

  

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close