Srpanj 25, 2022 1909

NAJAVA DOGAĐANJA: Tjedan pred nama prepun bogatih i raznovrsnih događanja

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Tjedan pred nama 25.07. – 31.07.2022. prepun bogatih i raznovrsnih događanja. Krenimo redom


26. 07. 2022. (utorak)– Glazbarski trgovi
Vodička glazba se i ove godine vratila da napravi tradicionalni đir po gradu uz kraća zaustavljanja na glavnim vodiškim trgovima.

27. 07. 2022. (srijeda) Trg Srime, 21:00 h - Srimarsko lito - Ansambl Dalmatino Murter
Ansambl "Dalmatino Murter" sastavljen je od iskusnih murterskih glazbenika, a za sebe kažu da su "ansambl zabavnog karaktera". Postoje od 1987.godine i izvode tradicionalne dalmatinske pjesme i šansone.

27. 07. 2022. (srijeda) - Klapske večeri - Klapa Bunari - Obala Matice Hrvatske, 21:00 h
Srijeda navečer ljeti je u Vodicama rezervirana za klapsku pjesmu. Ponajbolje lokalne muške i ženske klape ispunit će rivu svojim vrhunskim izvedbama u tradicionalnoj a capella tehnici pjevanja koja je specifična za naš kraj.

28. 07. 2022. (četvrtak) - Đardin je IN - Arsenov feral - Trg Kneza Branimira, 21:00 h
"Arsenov feral" je projekt posvećen Arsenu Dediću nastao po ideji ravnatelja HNK u Šibeniku Jakova Bilića. Poezija, glazba i kazalište bile su umjetničke koordinate nesumnjivo najznačajnijeg hrvatskog kantautora, jednog od najboljih pjesnika našeg jezika i skladatelja čije su kompozicije nadživjele scensko-izvedbena djela za koja su pisane. Nije, dakle, bilo ništa prirodnije nego u rodnom gradu Arsena Dedića i u kazalištu u kojem je bio i autor i izvođač i publika, pokrenuti poetsko-glazbene večeri nazvane "Arsenov feral".
Program je namijenjen publici koja voli poeziju, šansonu i profinjenu glazbu, a izvođači su ansambl HNK u Šibeniku i šibenski glazbenici.

Rizk Casino Bonus

29. 07. 2022. (petak)- Coffee Break Tour - Trg dr. F. Tuđmana, 08:30 h
Turistička zajednica grada Vodica u suradnji s Karika Vodice predstavlja gratis razgled centra grada! Pješačka tura predvođena licenciranim turističkim vodičem starta, a održava se na engleskom i hrvatskom jeziku. I to potpuno besplatno!

29. 07. 2022. (petak) – 20 sati - Izložba fotografija "Svjetlopis" Ante Roce - Gradska knjižnica Vodice
Mladi Vodičanin Ante Roca, student strojarstva na splitskom FESB-u, predstavlja se javnosti s dvadesetak fotografija koje će izložiti u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice. Dosad je sudjelovao na više skupnih izložbi, a ova će biti njegova prva samostalna. Ante se ozbiljnije počeo baviti fotografijom prije četiri godine nakon sudjelovanja u ljetnom tečaju u organizaciji Foto Hrvatske. Suradnik je portala Info Vodice i volonter Gradske knjižnice Vodice, a član je Likovne udruge "More". Antin rad predstavit će Sanja Radin-Mačukat i Manuela Srdarev, a stručni osvrt na njegove fotografije za katalog je napisao Željko Krnčević. U glazbenom dijelu programa svečanog otvorenja izložbe sudjelovat će Damir Fržop, Ana Ivas i Andrija Cukrov. Početak je u 20 sati.
29. srp 2022. (petak) Đardin je IN - Mary May
29. 07. 2022. Prvić Luka - Prvinsko sup(er)kulturno lito - Dan tradicije
Koliko poznaješ svoj otok? - pub kviz, utrka spara s vjedrom vode na glavi za djecu i odrasle, tradicija na suvremen način uz svirku 3 DJ-a na Rodini.
Organizator: Udruga Otok

30. 07. 2022. (subota) Srimarsko lito - Predstava za djecu "Ivica i Marica" - Trg Srime, 20:00 h
Svevremenska bajka braće Grimm u kojoj vještica i nije strašna kako se čini. Kazalište Bumerang30. 07. 2022. (subota) Prvinsko lito - Miškov filmski kurikulum - Prvić Luka
ZKM je 13.7.2021. ostalo bez svog majstora svjetla Marinka Maričića Miša, a Prvić Luka bez svog kino-operatera koji je dugi niz godina ponajviše uveseljavao mališane selekcijom izvrsnih domaćih animiranih filmova. Mišu u spomen nastavlja se tradicija projekcija u 2Bunara.

djelomob1.jpg