Svibanj 18, 2023 865

Vikend u znaku Pogleda u plavo: Besplatno ronjenje i čišćenje porta u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Tijekom nadolazećeg vikenda, 20. i 21. svibnja, stanovnici i posjetitelji Vodica dobivaju jedinstvenu priliku za besplatno isprobavanje ronjenja, kao dijelom projekta "Pogled u plavo".

Projekt je pokrenut s ciljem promoviranja ronjenja, ukazivanja na ljepote hrvatskog podmorja i poticanja svijesti o ronjenju kao aktivnosti. Grad Vodice, Turistička zajednica grada Vodica i Plava promocija, udružili su se kako bi omogućili besplatna probna ronjenja za ljubitelje ove aktivnosti svih generacija.

Posebno sklopljeni bazen, postavit će se na vodičkoj rivi, na Trgu hrvatskih mučenika. Svi zainteresirani posjetitelji će dobiti priliku za besplatna probna ronjenja, pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i pod stručnim vodstvom instruktora ronjenja. Ronjenja će se odvijati u subotu od 10:00 do 21:00 sati, te u nedjelju od 10:00 do 18:00 sati.

Sudionici će imati priliku uživati u ronjenju nakon osnovne poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi. Također, tijekom zarona, posjetitelji će imati priliku razgledati podvodnu izložbu fotografija renomiranog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića. Izložba, koja je postavljena na unutarnjim stranicama bazena, prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Kao dio ovog ronilačkog vikenda, u nedjelju, 21. svibnja, od 10:00 do 12:00 sati, Športsko-ribolovni klub Mali porat iz Vodica organizira veliku ekološku akciju čišćenja vodičkog malog i velikog porta. Kontinuirane akcije ovog tipa pridonose očuvanju ekosustava, sprječavanju onečišćenja i zaštiti morskog života. Istovremeno, cilj ovih događanja je podizanje svijesti o važnosti očuvanja našeg podmorja za buduće generacije.

Sudjelovanje u ovom događaju pruža ne samo priliku za uživanje u ronjenju, već i za doprinos očuvanju i zaštiti hrvatskog podmorja.

djelomob1.jpg