Rujan 13, 2023 2147

Tribunj i Sikirevci: Most između "Zelene" i "Plave" Hrvatske

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Općine Tribunj i Sikirevci ponovno se udružuju kako bi proslavile bogatstvo i raznolikost svojih kulturnih običaja. Suradnja između ovih općina nije novost; Tribunjci su već posjetili Slavoniju u svibnju, a sada je red na Slavoncima da uzvrate posjet i stignu u Tribunj ovog rujna.

Ova posebna suradnja simbolizira povezivanje "Zelene" Hrvatske, koju predstavlja kontinentalna Slavonija, s "Plavom" Hrvatskom, obalnom Dalmacijom. Kroz kombinaciju zabave, veselja, druženja i običaja, ove dvije regije demonstriraju snagu zajedništva i razmjenu kultura.

Posebno je uzbuđenje u zraku zbog nadolazećih "Tribunjskih ljetnih jeseni", koje će se održati 22. i 23. rujna. Program je bogat i raznolik:

  • Petak, 22. rujna: Posjetitelje će na trgu Škver od 19 sati dočekati dalmatinska večer. Glazbeni ugođaj osigurat će Klapa Diadora, Mandolinski orkestar, ŽPS sv Nikola te Magic whish band. A što je dalmatinska večer bez tradicionalnih delicija? U ponudi će biti Dalmatinski pršut, riba, školjke, rižoto te nezaobilazne fritule i kroštule.

  • Subota, 23. rujna: Isti trg, isto vrijeme, ali ovaj puta posjetitelji će uroniti u čari Slavonije. Tamburaški sastav Strossmayer i KUD Sloga Sikirevci donijet će melodije ravnice, dok će se za gastronomske užitke brinuti specijaliteti poput graha, Slavonskog čobanca, suhomesnatih proizvoda, domaćih čvaraka te tipičnih slavonskih kolača.

Uz sve ovo, Tribunjske ljetne jeseni nude idealnu priliku za upoznavanje, druženje i stvaranje novih prijateljstava. Doživite Hrvatsku u svim njenim nijansama!

djelomob1.jpg