Rujan 15, 2023 1498

Obilježavanje 32. godišnjice Spomendana rujanskog rata

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

OBILJEŽAVANJE 32. OBLJETNICE SPOMENDANA RUJANSKOG RATA
„SRCEM PROTIV ČELIKA“
1991 – 2023
Vodice, 16. rujan 2023.

Ove godine obilježava se 32. godišnjica Spomendana rujanskog rata kada je u rujnu mjesecu 1991. godine tzv. Jugoslavenska narodna armija potpomognuta domaćim Srbima napala šire područje Grada Vodica i Šibenika s namjerom da ih zauzme i tako Hrvatsku podijeli na dva dijela. Mnogo nadmoćnijem oklopljenom neprijatelju suprotstavili su se slabo naoružani hrabri branitelji. Srcem kontra čelika. Nakon teških borbi neprijatelj se povukao i Vodice i Šibenik su obranjeni. Srce je bilo jače od čelika.

U srcu su ostali duboki ožiljci, sjećanja i boli na one koji su svoj život utkali u stvaranje Hrvatske države. Obilježavanjem Spomendana rujanskog rata želi se sačuvati od zaborava dane ponosa i slave, a posvećeno je onima koji s nama ne mogu proslaviti blagdan slobode, iako su joj darovali svoje živote. Njihova hrabrost i žrtva neka bude pouka i nadahnuće svim budućim hrvatskim naraštajima.

U sklopu obilježavanja Spomendana rujanskog rata u subotu, 16. rujna na Trgu hrvatskih mučenika u 16.00 sati starta rekreativna biciklistička vožnja „Srcem protiv čelika“ u organizaciji BBK „Orlov krug“. Od 18.15 kreće mimohod hrvatskih branitelja od stare škole do Trga hrvatskih mučenika na kojem će se u 18.30 održati prigodni program uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata uz sudjelovanje Vodičke glazbe, Vodičkih mažoretkinja, Klape Bunari i Kulturne udruge Vodičke perlice.

Od 20.00 sati je prikazivanje filma Šime Strikomana „Vodice, Šibenik 91/92“ na Trgu hrvatskih mučenika, a u 20.45 sati koncert Ansambla Bonaca.

 

djelomob1.jpg