Listopad 03, 2023 1543

Adio lito uz 11. Kreativne dane Fausta Vrančića na Prviću s obiljem zabave za male i velike

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Od 6. do 8. listopada u Prvić Luci će se održati 11. izdanje festivala Kreativni dani Fausta Vrančića

Turistička sezona na Prviću ne može završiti mirno i bez puno buke - zimski san u koji otok tone pozdravit ćemo s puno vike, cike, veselja i muzike. U petak 6. listopada počinju 11. Kreativni dani Fausta Vrančića na kojima će biti sve, samo ne mirno i tiho.

Program je dinamičan, kao i svake godine. S nama su ponovno FabLab, Institut poduzetničkog obrazovanja, Institut Ruđer Bošković, Zmajoljupci, Alma Čače, Martina Franić, a nakon koju godinu izbivanja nam se vraćaju Šime Eškinja, Saša Max i Ante Kluz Bratić.

Prvi put je s nama Hrvatski robotički savez s radionicom izrade robota od lego kockica, prvi put ćemo imati Planetarij u kojeg će se moći zaviriti pa dan u noć pretvoriti i saznati tajne mračnoga svemira.

Kviz udruga Šibenik nam je pripremila poslasticu za kvizomane koju ćemo servirati u petak navečer od 20 sati u Tapas baru, a večer kasnije će Miro Odak i njegov sjajni rock bend s Lili Gee pozdraviti ljeto do iduće prilike.

Tradicionalno, naša kolegica i muzejska muza, Zlatka Rodin održat će predavanje zanimljivog naziva “Jestivi pupoljci otočki”, pratit će je Ante Obilje sa svojom prezentacijom na dugoga naziva “Ljekovito bilje našeg kraja, njegova namjena i primjena te svrha hidrolata i ulja ljekovitog bilja”. I u nedjelju ćemo se baviti otočkom florom, ovaj put na terenu, jer će nas Vanda Kljajo, inače začetnica ovoga festivala, povesti u šetnju i u berbu biljaka koje oko nas rastu da bi nas krijepile, a mi o tome nemamo blage.

Udruga Zeleni klik iz Zagreba će s nama biti u petak kada će u sklopu projekta “Otok za 5R” kroz čak tri radionice podučiti naše predškolce i školarce kako ponovno upotrijebiti različite predmete.

Plakati, naravno, uvijek nekako pobjegnu u tisak ranije, prije nego što se svi dogovori poslože. Pa na njima nema naše suotočanke Liposave Kustović koja će održati dvodnevnu radionicu za odrasle na kojoj ćemo naučiti vesti boule sa šibenske kape.

Na plakatima nema ni svih donatora kojima možemo zahvaliti za mirne snove, bez straha da nećemo moći platiti sve troškove. Ti junaci ove kreativne priče su: Bistro Gulož, Vodice; Nautički centar Pina & Mare, Šibenik; Konoba Vinko, Konjevrate; Makina, Vodice; VODICE d.o.o.; Polaris Yacht Servis, Vodice; Sedmo nebo, Kakan; Ribarski dvor, Prvić Šepurine; NP Kornati i Mali dućan iz Luke.

Financijski, logistički i moralno nas još podržavaju Grad Vodice, TZ grada Vodica, ŠRK Botnica i Mjesni odbor Prvić Luke te lokalni poduzetnici restoran Mareta, Stara Makina, Hotel Maestral, Nanini konoba, Taxi Promenada i Vitić. U subotu će u 9:30 biti organiziran polazak taxi brodom do Luke za stanovnike grada Vodica koji nemaju vapor prije podne, kako voljne obitelji i pojedinci ne bi propustili jutarnje radionice. Detalji o prijevozu će biti objavljeni na poveznici: https://www.facebook.com/events/1051777275823669/?ref=newsfeed

Hvala svima!

Udruga Otok od srca

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 03 Listopad 2023 14:14