Studeni 15, 2023 2036

Sedmi Jauk Party u Vodicama – Noć glazbe i tradicije u Opium Clubu

Sedmi Jauk Party u Vodicama – Noć glazbe i tradicije u Opium Clubu Arhiva Mirsad Mešinović
Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Za sve ljubitelje glazbe i lokalne tradicije, Opium Club će 25. studenog biti domaćin sedmog Jauk Partyja. Događaj počinje u 21 sat i obećava nezaboravnu noć zabave i zajedništva.

Povijest Jaukanja seže u 60-te godine prošlog stoljeća, kada su lokalni mladići i djevojke, okupljajući se u kinu, započeli s tradicijom vikanja i urlikanja na početku filmova studija MGM, koji su počinjali rikom lava. Ova praksa se brzo proširila na ulice, trgove i plaže Vodica. U vrijeme kada je rock muzika postala popularna, osobito bendovi poput Creedence Clearwater Revival, Rolling Stonesa i Deep Purple, njihova pjesma 'Child in Time' ponovo je pokrenula ovu tradiciju.

Jauk partyji su započeli kao proširenje ove lokalne tradicije, gdje su se Vodičani okupljali kako bi izrazili svoje emocije kroz glasno vikanje i urlikanje, čime su izražavali radost, sreću, ali i izbacivali negativne emocije.

Zanimljivo je da je tijekom pandemije COVID-19, kada su tradicionalni partyji bili nemogući, Anđela Orbanić, jedna od organizatorica, inicirala sličan događaj s balkona i prozora, pružajući mještanima mogućnost da izraze svoje emocije u to teško vrijeme.

Ovaj događaj ne predstavlja samo priliku za zabavu, već i slavljenje „kulture“ Vodica. Sedmi Jauk Party nije samo glazbeni događaj već i dio kulturnog identiteta grada, simbolizirajući zajedništvo i radost zajednice.

Publika će imati priliku uživati u nastupima Stipe Jazzyja iz Bsside, energičnih Shumpress brothersa i karizmatičnog Sax- Žaca. Ovi izvođači donose ritmove koji će razveseliti i najzahtjevnije ljubitelje glazbe.

Postanite dio ove jedinstvene tradicije. Vidimo se na sedmom Jauk Partyju u Opium clubu - ne propustite ovu noć glazbe, plesa i zajedništva!

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 15 Studeni 2023 20:54