Veljača 17, 2018 4098 Mirsad M.

Dođite i uživajte u romantičnoj predstavi „Dvoje“

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Iduću subotu, 24. veljače u Kulturnom centru Vodice održat će se premijera predstave Dvoje, autorice Tene Štivičić. Režiser predstave Zdravko Todorović i glumci Anđela Fržop i Grgo Birin već se tri mjeseca pripremaju za ovaj dan, a premijera je bila i povod našem razgovoru.


Predstava Dvoje je životna drama sa elementima humora. Likovi su Ona i On, a u radnji se može prepoznati svaki ljubavni par jer se prate tipične faze od idile na početku poznanstva, pa isplivavanje međusobnih razlika, pa tipični problemi, životni, financijski, pa preispitivanje donešenih odluka ili Zdravkovim riječima;

- On i Ona počeli su živjeti zajedno u ljubavi, sretno, kao jedno, sve dok se nisu udvojili i pretvorili u paralelne svjetove, u dva toka svijesti koja vode u suprotne priče. Ova se monodrama izvorno zove "Nemreš pobjeć od nedjelje", koju smo prilagodili sebi, svom prostoru i vremenu, preimenovavši je u „Dvoje" i baš je po mjeri naših dvoje vrsnih glumaca amatera.

Od kuda ideja za postav ove predstave?

"Uz ovu radimo još jednu predstavu sa većim i novim glumačkim ansamblom. Kako se uvijek teže dogovoriti za termine proba kada je u pitanju veći broj ljudi, a ima i puno novih glumaca pa smo Anđela i ja smo krenuli u ovu predstavu kao rezervnu opciju dok se oni ne uhodaju. Dramskoj amaterskoj družini je cilj davati dvije premijere godišnje tako da je na kraju ova predstava prevagnula kao zimska premijera. A Nihilist Ive Brešana onda ostaje za ljeto", objasnio je Grgo.

27628974_1224493754350180_8421477433585066463_o.jpg

Raditi predstave sa samo dva glumca je izazov jer glumci od trenutka kada stanu na pozornicu do kraja predstave ne silaze s nje;

"ima puno monologa, a i treba držati koncentraciju publike preko sat vremena. No, s druge, tehničke, strane lako se dogovarati za probe i sve ide nekako glatko jer se trebam dogovarati samo sa Grgom i Zdravkom, a ne sa desetak ljudi", dodala je Anđela koja već ima iskustva sa predstavama Tene Štivičić sa samo dva lika jer je prije nekoliko godina uspješno odigrala predstavu Dvije zajedno sa Martinom Tabulom, također u Kulturnom centru.

Dramska amaterska družina iz Vodica je već odigrala mnoge uspješne predstave, a na pitanje kako uopće izgleda cijeli put od ideje za predstavu do same premijere, odgovaraju:"Kada kažemo Zdravku da želimo neku predstavu kreću čitače probe na kojima se adaptira tekst. Nakon nekog vremena ulazi se na pozornicu i pokušavamo održavati probe bar dva puta tjedno na kojima onda osmišljavamo scenografiju i ostale elemente potrebne za izvođenje predstave. Onda uvedemo i šaptača i kako se bliži premijera kreće glancanje."

Za ovu predstavu su Anđela i Grgo već neko vrijeme spremni jer sve, kako kažu, ide glatko i jedva čekaju stati pred publiku.

Ističu kako se nadaju da će se ljudi bar u nekom dijelu predstave prepoznati jer je zaista životna i ima prekrasnu poruku na kraju, a ona je da su se Ona i On cijelo vrijeme ipak voljeli.

Da, na kraju bude happy end, a Grgo nam svima poručuje: "Dođite u subotu jer ako ne dođete znam di svi živite!" :)

djelomob1.jpg