Desto desk
30 Tra 2020
    2086

Trenerice im poručuju da puste maštu na volju i iznenade ih još kojom vrhunskom koreografijom

VODIŠKI SPORT U DOBA KORONE Cure iz Bollywooda ne gube vrijeme, treniraju i rasturaju online natjecanja

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 30 Travanj 2020 11:42
Arhiva Arhiva

Sto pitanja u glavi bilo je i članicama plesne udruge Bollywood kad su čule da treninge trebaju prekinuti. Prekinulo ih je u natjecanjima koja su prebačena na jesen, a neka se pak održavaju i online. Također, svaki uzrast je dobio upute za treninge koje mogu od kuće raditi kao što su raznorazne vježbe istezanja, kondicije, snage, ravnoteže, elemenata gimnastike, akrobatike i naravno štapa.-    Iako je bilo očekivano zbog najavljenih mjera i u razgovoru sa samim roditeljima to je izgledalo kao najbolja opcija zbog cjelokupne situacije opet smo se pitale pa kako, do kada će to trajati, što će biti s pripremama za natjecanja koja nam prethode, kako djecu i u doba izolacije motivirati na rad, ali vrlo brzo smo se snašli i sve se posložilo i bolje od očekivanog tako da djeca bez obzira na prekid treninga vježbaju kući, plešu, zabavljaju se i aktivno sudjeluju na online natjecanjima, priča nam trenerica Andrea Malenica Celić.


Malim članicama su preko roditelja poslale razne priče o koronavirusu i materijale, odnosno eksperimente, kao što su npr. eksperiment pranja ruku, eksperiment kihanja i slično koje mogu s roditeljima kod kuće napraviti kako bi što lakše shvatili ovo vrijeme u izolaciji i same mjere, odnosno zašto se ne smije nigdje ići, zašto moraju često prati ruke i držati razmak jedni od drugih.

-    Veće članice smo na zadnjim treninzima prije samih ukidanja treniranja upoznale sa situacijom koja nas očekuje. Svakodnevno smo u kontaktu jer djeca aktivno sudjeluju u raznoraznim akcijama, kao što je to bila akcija „MajorettesStrongerTogether“, gdje je svaka od njih snimila svoju kratku koreografiju na određenu glazbu i to smo slali Savezu mažoretkinja i pom-pon timova i javno objavljivali kako bi svijet mažoret sporta i u ovim ne svakidašnjim okolnostima ostao povezan. 

Trenutno sudjeluju u online natjecanjima Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske i Svjetske mažoret federacije u kategorijama solo i duo/trio štap, pom-pon, acrobatic i mace tako da uvijek imaju neke pitanje vezano za glazbu, elemente, pravilnik, a trenerice ih, koliko su u mogućnosti, upućuju, upozoravaju na greške i savjetuju, naravno sve online putem.  


-    Zaustavilo nas je svakako u natjecanjima, očekivalo nas je državno natjecanje u velikim formacijama, nekoliko međunarodnih festivala te europsko prvenstvo mažoretkinja. Sva natjecanja su prebačena za jesen/zimu ukoliko do tada mjere dovoljno popuste da se možemo vratiti svojim redovnim treninzima. Svakako nam ova online natjecanja pomažu koliko toliko nadomjestiti sve ono na što smo navikli i što trenutno propuštamo, priznaje trenerica Andrea.

Dane u izolaciji provode u treniranju, traženju glazbe za online natjecanja, osmišljavanju koreografija, učenju novih elemenata, radu, trudu i prije svega kreativnosti, jer se od djece sudjelujući u ovim online natjecanjima kad same moraju naći glazbu prilagođenu svojoj dobi, osmisliti koreografiju sa mnoštvom raznolikih elemenata prije svega očekuje puno kreativnosti, a zatim volje, motiviranosti, truda, rada i upornosti. Na kraju im poručuju:

-    Drage naše cure, male i velike, ostanite nam i dalje tako vrijedne, marljive i kreativne, vesele i nasmijane… izdržite još malo ovo ne uobičajeno doba za sve nas, čuvajte se i pazite jer je zdravlje ipak na prvom mjesto…. plešite i dalje i zabavljajte se….  pustite maštu na volju i iznenadite nas još kojom vrhunskom koreografijom za online natjecanja… U nadi da ćemo se uskoro ponovno sastati na našim treninzima, odjuriti busom na neku novu, dosada ne viđenu destinaciju, na još jedno uspješno natjecanje sve vas lijepo pozdravljamo i radujemo se svakom vašem novom videu, slici, poruci… Vole vas vaše trenerice Andrea, Paula i Marta!!!!

  

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close