Nakon što je Hrvatska Vlada donijela 63 različite mjere za očuvanje radnih mjesta i paket zakona za pomoć gospodarstvu, zakoni su u hitnom postupku raspravljeni i danas usvojeni u Hrvatskom  saboru. Ovo je prvi set mjera koji se odnosi na one koji već osjećaju ili će tek osjetiti posljedice epidemije koronavirusa.

U četvrtom krugu porezne reforme najavljena su nova rasterećenja koja će obradovati građane, poduzetnike, ali i općine i gradove u priobalju.

Djeca s teškoćama u razvoju koja ovo ljeto borave u Centru Šubićevac od sada će boraviti u klimatiziranom dnevnom boravku. Donacija je to županijske Zajednice žena 'Katarina Zrinski' čije su članice danas uz pomoć saborske zastupnice Branke Juričev Martinčev uručile klima uređaj i ovakvom im gestom uljepšale ove vruće dane.
Prema najnovijim istraživanjima, i dalje najveću potporu uživa HDZ, no u odnosu na prošli mjesec, HDZ je zabilježio pad, te ga trenutno podržava 25,5 posto građana. Najavljena je rekonstrukcija Vlade, a za početak predložen je novi ministar uprave, dekan Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica. O svemu ovome i svom saborskom mandatu komentirala je i saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev.

Usvojen amandman na prijedlog saborske zastupnice Branke Juričev-Martinčev kojim je veći broj gradova dobio mogućnost samostalnog brendiranja i širok spektar samostalnog djelovanja, te uvršten u Zakon o turističkim zajednica i promicanju hrvatskog turizma

U okviru rasprave o paketu turističkih zakona, Vlada RH prihvatila prijedlog da se očuva djelovanje turističkih zajednica mjesta, a Branka Juričev-Marinčev predložila i usvajanje odredbe kojom bi svim turističkim zajednicama koje ostvaruju preko milijun komercijalnih noćenja poput Šibenika, Vodica, Makarske i sl. bilo omogućeno da ostvare prava na samostalni širok spektar djelovanja

U Saboru održana rasprava i izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i Zakona o pružanju ugostiteljskih usluga

Govoreći o životu na našim otocima, Branka Juričev-Martinčev podsjetila je na probleme koje nosi život na otoku; od problema s povezanošću, organiziranja zdravstvene zaštite, predškolskog odgoja, cijene prehrambenih proizvoda, pružanja poštanskih usluga, odvoza otpada i sl.

Saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev u raspravi o Zakonu o izmjenama i dopunama Pomorskog zakonika, istakla je kako dolazi iz Šibensko-kninske županije, gdje velik dio stanovništva živi od turizma, pa ima i naših sugrađana koji imaju i iznajmljuju brodice ili pak brodove koje daju u charter, a ima i vlasnika izletničkih brodova koji organiziraju izlete na obližnje otoke ili u obilazak NP Kornati ili NP Krku, pa im je ovaj zakon jako bitan.

Predsjednica saborskog Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Branka Juričev-Martinčev sazvala je sjednicu Odbora, zajedno s kolegama iz Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu te pozvala ministricu Gabrijelu Žalac da prezentira novi prijedlog statističke podijele prostornih jedinica tzv. druge razine kako bi se stvorili bolji uvjeti za korištenje sredstava kohezijske politike.

Stranica 1 od 19
tehnoadeo2017 BumbaNG
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close