Udruga umirovljenika Grada Vodica najaktivnija je i najbrojnija Udruga umirovljenika u Šibensko- kninskoj županiji. Na izvještajnoj sjednici održanoj 22. siječnja 2016. godine iznesen je prijedlog u kojem bi se od Grada ovisno o njihovim mogućnostima zatražila izgradnja Doma umirovljenika u Vodicama. Dom umirovljenika mogao bi biti smješten gdje je sadašnja zgrada-radionica HEP-a u Vodicama.

Nakon sastanka u Opatiji gradonačelnice Vodica Branke Juričev Martinčev i predstavnika Uprave ACI d.d. zaključeno je da povećanja godišnje cijene komunalnog veza domaćim vlasnicima plovila unutar ACI marine Vodice neće biti do daljnjega.

Kako je ovo privremeno riješenje, ova problematika bila je povod nezavisnom vijećniku Šimi Bilanu da na Aktualnom satu jučerašnje sjednice postavi nekoliko pitanja vezanih za ACI Marinu.

Početkom godine započeli su građevinski radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava Vodice-Srima-Tribunj. Riječ je o prvoj fazi radova ovog kanalizacijskog sustava, koji će obuhvatiti izgradnju biološkog pročistača te primarnu kanalizacijsku mrežu.

Na današnjem aktualnom satu nezadovoljan tempom radova izgradnje gradski vijećnik HSS-a Marin Mikšić upitao je u kojoj je trenutnoj fazi izgradnja kanalizacije, postoje li rokovi i dinamika izgradnje, jer je nedopustivo da se kanalizacija na sto metara ulice gdje se nalazi Dječji vrtić radi dva mjeseca.

Portal Slobodne Dalmacije objavio je jučer na svojim web stranicama članak vezan za Odluku o komunalnom redu, a koja prema njihovom pisanju štiti i privilegira "domaće" gospodarstvenike.

Odluka o komunalnom redu o kojoj se jučer pisalo, donesena je u rujnu 2014. godine, prema sličnim odlukama koje su već prije donijeli i neki drugi hrvatski gradovi i općine.

Grad Vodice prošlog tjedna uputio je dopise Upravi ACI-ja, ministru pomorstva, prometa i infrastrukture gospodinu Olegu Butkoviću i Vladi Republike Hrvatske kojima se žurno traži povlačenje Oduke Uprave ACI-ja o povećanju naknada za vezove na gatovima G i H ACI Marine Vodice na kojima su privezana plovila domicilnog stanovništva.

Najave u dnevnom tisku da će Hrvatska do 2017. provesti teritorijalni preustroj nakon kojeg bi se trebao smanjiti broj županija, gradova i općina izazvala je niz reakcija.

Gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev primila je danas obitelji koje su u posljednjih nekoliko mjeseci dobile prinove.

Susret je ujedno bio i prilika da s gradonačelnicom razgovaraju o potrebama djece i problemima te ih pokušaju riješiti.

Od početka ovog mjeseca je službeno. Vlasnici plovila koji su privezani na gatovima D i H ACI Marine Vodice, a koji su uglavnom domicilno stanovništvo morat će plaćati pristojbu za vez koja je veća za 3 do 4 puta nego što je bila do sada.
Takva odluka bez ikakve najave i obrazloženja pristigla je početkom ovog mjeseca svim korisnicima veza u ACI marini na gore spomenutim gatovima te je izazvala velik val negodovanja ponajviše što su svi vlasnici dovedeni pred gotov čin da potpišu godišnji ugovor za 2016. godinu do 01. ožujka bez neke alternative.

'Sve su glasnije informacije na šibenskoj političkoj sceni kako se unutar HDZ-a poprilično lobira da u fotelju ministra turizma u novoj Vladi zasjedne župan Goran Pauk. U lobiranju za Pauka najjači su predstavnici šibensko-kninskog HDZ-a u prvom redu predsjednik Nediljko Dujić. On ne krije kako mu je trenutno glavni politički cilj u Banske dvore 'gurnuti' stranačkog čovjeka iz naše županije što je nedavno i kazao za Šibenski portal.

Na svečanom prijemu kod gradonačelnice Branke Juričev Martinčev, Pokladni senat i Pokladni gradonačelnik Ante Radin Mačukat - Apaša preuzeli su danas ključeve grada, a s njima i vlast.

Najnovije
 • Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close